Gabriel Oprea ar putea rămâne fără titlul de doctor

gabriel oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este pe cale să își piardă titlul de doctor, după ce Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a stabilit că lucrarea acestuia este un plagiat, conform Mediafax.

Consiliul general al CNATDCU a decis luni să propună retragerea titlului de doctor în cazul lui Gabriel Oprea, urmând ca decizia să ajungă la ministrul Educaţiei, consiliul considerând că fostul vicepremier a plagiat în teza de doctor.

„Comisia a argumentat pe mai multe pagini şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat în bună parte şi propune în virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luată în unanimitate, de cei în jur de 35 de membri”, a declarat Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU.

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, „Procedura plângerii prealabile”, a fost susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

Experții de la CNATDCU au decis pe data de 26 iulie că lucrarea lui Gabriel Oprea este un pagiat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *