Ultimele Știri

Gabriel Oprea ameninţă cu retragerea de la guvernare

Vicepremierul Gabriel Oprea ameninţă că va ieşi de la Guvernare dacă PSD modifică „pe ascuns Codul Penal”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se reuneşte marţi ca să discute 22 de proiecte de lege care propun diverse modificări ale Codurilor Penale, pentru care a cerut puncte de vedere din partea CSM, DNA şi DIICOT. Parlamentarii puterii ar vrea şi reluarea discuţiilor despre amnistie şi graţiere, proiecte votate în Marţea Neagră din 2013 şi respinse definitiv anul trecut.

„Mă aştept să fie, săptămâna viitoare, acest proiect pe ordinea de zi a plenului pentru că nu degeaba au fost ţinuţi parlamentarii PSD şi din arcul guvernamental în scaune, citez din Victor Ponta, ca „oile în staul”, cred că au fost ţinuţi cu promisiunea că vor beneficia de aceste modificările ale Codului”, a declarat Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, membru in comisia juridică.

Șerban Nicolae este iniţiatorul uneia dintre cele mai controversate propuneri. El vrea ca arestaţii preventiv în dosare de corupţie să nu mai fie încătuşaţi. Un alt proiect prevede ca arestarea preventivă să se facă doar în baza unor dovezi temeinice. Asta în timp ce mai mulţi lideri PSD cer demiterea ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, pe care îl acuză că nu face nimic pentru a opri avalanşa de dosare DNA.

„Dacă marți intră în dezbaterea Comisiei Juridice, eu cred că sunt lucrurile destul de avansate și putem finaliza procedura în această sesiune”, a declarat Șerban Nicolae, senator PSD, inițiator lege.

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică, pe ascuns, Codul Penal în Parlament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*