Ultimele Știri

Gabriel Oprea a demisionat! Neculai Onțanu: Oprea prejudicia imaginea partidului

oprea ontanu

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a demisionat, joi, de la șefia UNPR, iar conducerea partidului a fost preluată interimar de primarul sectorului 2, Neculai Onțanu.

„În aceşti aproape şase ani de activitate politică, UNPR a fost adesea pus la încercare şi de fiecare dată am depăşit împreună obstacolele ce ne-au ieşit în cale. Cu toţii am ales drumul corect pentru partid şi cu toţii am dat dovadă de tărie de caracter atunci când a fost nevoie.

Astăzi UNPR este în faţă unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul sau. Prin urmare, în calitate de fondator, de preşedinte şi mai ales în calitate de membru al acestei echipe am ales să fac tot ceea ce ţine de mine pentru că partidul să treacă şi peste acest obstacol.

Am decis aşadar să demisionez astăzi din funcţia de preşedinte UNPR. Nu este o decizie uşoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului şi întregii echipe o şansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR şi am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar ştiu bine că nu aş fi reuşit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră.

Tocmai din acest motiv, consider că am obligaţia umană şi colegială de a nu permite că discuţiile ce vizează persoană mea să afecteze imaginea partidului. Mi-am făcut datoria faţă de UNPR, faţă de echipa şi îmi fac în continuare datoria, inclusiv prin înaintarea demisiei din funcţia de preşedinte.

Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care va puteţi baza şi un om care îşi respectă cuvântul dat.

Ştiu că, pentru orice partid, demisia preşedintelui nu este un moment uşor. Dar mai ştiu că UNPR are resurse interne de cea mai bună calitate. Astăzi UNPR are peste 60 de parlamentari şi este al treilea partid parlamentar din România. Are proceduri democratice pentru alegerea conducerii şi are lideri care pot oricând să ţină partidul pe drumul corect.

Interimatul funcţiei va fi asigurat de Neculai Onţanu, unul din oamenii de baza ai UNPR şi un foarte bun cunoscător al organizaţiilor din ţară.

Pentru viitorul preşedinte al partidului, opţiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele şi un lider cu potenţial deosebit.

Sigur, decizia va aparţine forurilor statutare ale UNPR, însă cred că îmi revin atât dreptul cât şi obligaţia de a spune echipei pe care am condus-o care este recomandarea mea pentru funcţia pe care o părăsesc astăzi.

Pentru mine este o mare realizare să privesc astăzi partidul pe care împreună l-am construit de la zero. De aceea, va îndemn să păstraţi orientarea naţională a UNPR, să puneţi mereu interesul naţional în centrul acţiunii politice şi să nu abandonaţi principiile care au făcut din acest partid o emblemă a corectitudinii şi a determinării.

România are nevoie de oameni curajoşi şi are nevoie în continuare de siguranţă şi prosperitate. Avem aşadar obligaţia să mergem mai departe, împreună, pe acelaşi drum.

A fost o onoare să conduc UNPR şi este o onoare să va fiu coleg”, este mesajul transmis de Gabriel Oprea, printr-un comunicat de presă.

Noul președinte interimar al UNPR a declarat că Gabriel Oprea a demisonat pentru a nu prejudicia imaginea partidului, în urma valului de dosare penale de la DNA.

„Pe o perioadă scurtă de timp, vom stabili mâine. A apreciat că e mai bine să demisioneze pentru a proteja partidul de orice lucru ce s-ar arunca asupra lui. Se consideră nevinovat, dar a apreciat că e bine să nu prejudicieze imaginea partidului și a celorlalți colegi. El a apreciat că e mai bine să demisioneze. Când se va decide în instanță, își va dovedi nevinovăția. Oprea e o personalitate foarte puternică. Nu ne va fi foarte greu, ca la alegerile locale, să mergem singuri în alegeri.”, a spus Onțanu la B1 TV.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*