Ultimele Știri

Gabor Kerekes, judecat în dosarul privatizărilor strategice, a fost arestat de poliţia germană şi va fi extrădat

Fostul vicepreşedinte al UDMR Gabor Kerekes, a fost arestat de poliţia germană.  Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, în dosarul privatizărilor strategice şi urmează să fie extrădat. Kerekes este judecat  în acelaşi dosar cu  foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, procesul fiind amânat pentru 8 decembrie pentru lipsă de procedură.

În dosarul privatizărilor strategice, în care sunt judecaţi Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Vadim Benyatov, Stamen Stanchev şi Gabor Kerekes, miercuri instanţa ar fi trebuit să audieze inculpaţii, să asculte pledoariile avocaţilor şi ale procurorului de caz şi, în final, să stabilească data la care se va pronunţa decizia definitivă.

Preşedintele completului de judecată a anunţat că Gabor Kerekes a fost reţinut în Germania, dar încă nu a fost predat autorităţilor române. Întrucât Kerekes nu a fost prezent la termenul de miercuri, pentru a da declaraţii, instanţa a stabilit că este lipsă de procedură în cazul acestuia şi a amânat dezbaterile pentru 8 decembrie.

În 15 octombrie, Completul de cinci judecători al instanţei supreme a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gabor Kerekes, după ce acesta a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere însă acesta a uitat să se prezinta în faţa magistraţilor ÎCCJ.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*