Ultimele Știri

Gabi Torje: „Meciul cu Grecia trebuie să fie ca o finală”

Gabriel Torje (Konyaspor) este pe lista „stranierilor” convocaţi de Victor Piţurcă pentru meciul naţionalei de pe 7 septembrie, de la Atena. Fostul dinamovist a acceptat să ne acorde un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru, în care a vorbit despre şansele României să se întoarcă victorioasă din Grecia, despre eventuala convocare a lui Adrian Mutu, dar şi despre disputa Stelei cu Ludogoreţ. Urmăriţi aşadar ce declaraţii a făcut Gabriel Torje în interviul de mai jos.

–  Gabi, ce poţi spune despre prima partidă a naţionalei din actuala campanie de calificare, cea cu Grecia de la Atena?
– Va fi clar un meci foarte greu, am jucat cu ei şi la barajul pentru Campionatul Mondial şi am văzut cu toţii că este o echipă valoroasă. Trebuie să avem un început bun de campanie pentru a ne putea gândi la calificare, să fim cu toţii concentraţi sută la sută pentru această partidă. Să ne gândim că va fi ca o finală.
– Crezi că este vorba şi despre o revanşă?
– Trebuie să câştigăm la Atena. Din cauza celor două meciuri de la baraj cu ei nu am ajuns la un Campionat Mondial la care ne doream cu toţii să ajungem. Cred că acest lucru trebuie să ne înrăiască mult mai mult în sensul bun şi să încercăm să câştigăm disputa cu grecii.
– S-ar putea vorbi despre o favorită la acest meci?
– Nu cred că se poate vorbi despre o favorită, sunt şanse 50-50 la sută. Grecia are jucători valoroşi, poate cu o experienţă mai mare, însă faptul că meciul se va juca fără spectatori acesta poate fi un atu pentru noi. Un stadion plin te motivează în plus, am simţit şi noi asta când am fost susţinuţi de publicul nostru.

„Mutu e un jucător valoros, dar decizia o va lua domnul Piţurcă”

– Adrian Mutu trece printr-o formă foarte bună. Crezi că ar trebui convocat la acest meci?
– Nu ştiu asta, nu mă întrebaţi pe mine. Adi este un jucător valoros, a început bine acest sezon, însă deciziile le ia domnul Piţurcă.
– Va fi această campanie de calificare una cu noroc pentru echipa naţională a României?
– Nu trebuie să fie una cu noroc, trebuie să fie o campanie reuşită şi să ne calificăm. Cu noroc, fără noroc, important este să ajungem la turneul final. Avem nevoie de acest campionat european ca de aer.
– Are Steaua şanse de calificare  în faţa lui Ludogoreţ în grupele Ligii Campionilor?
– Nu ştiu, nu am idee, important este ca Steaua să se califice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*