Fuselajul avionului prăbuşit în Marea Mediterană nu a fost găsit – oficial EgyptAir

  • Adelina Mitrache
  • 19 mai 2016
  • Externe
avion egyptair

Fuselajul avionului de pasageri egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană a fost găsit, anunţă un oficial din cadrul companiei EgyptAir, citat de CNN.

UPDATE: Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a revenit asupra declaraţiilor făcute iniţial pentru CNN, potrivit cărora fuselajul avionului de pasageri egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană ar fi fost găsit, spunând că acele fragmente nu aparţin avionului căutat, potrivit Le Figaro.

„Epava nu apaţine aparatului nostru”, a spus acesta, citat de CNN.

Cu câteva ore înainte, Ahmed Adel declarase că fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost găsit. „Am găsit fuselajul”, declara pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir.

Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

La rândul său, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană a declarat pentru AFP că fuselajul găsit în zona apropiată de presupusa prăbuşire a avionului EgyptAir „nu provine de la un avion”.

„Până în prezent, analiza fragmentelor găsite indică faptul că acestea nu aparţin unui avion, omologul meu egiptean mi-a confirmat de asemenea, în cursul ultimei noastre discuţii, că nu s-a dovedit faptul că acestea aparţin aeronavei EgyptAir (…)”, a afirmat Athanassios Binos, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană.

„Ceea ce a fost găsit, sunt o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion”, a insistat acesta.

Compania aeriană EgyptAir anunţase anterior că fragmente de fuselaj aparţinând avionului dispărut în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord au fost găsite în apropiere de insula greacă Karpathos, unde se presupune că s-a prăbuşit avionul.

„Ministerul Aviaţiei Civile a primit o scrisoare din partea Minsterului egiptean al Afacerilor Externe în care se confirmă descoperirea fuselajului avionului care efectua zborul MS804”, anunţase EgyptAir pe Twitter, adăugând că „veste de salvare şi bucăţi de plastic” pluteau pe apă.

 

„Am găsit fuselajul”, a declarat, pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir.

Ahmed Adel nu a oferit detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

În urmă cu câteva ore, fragmente ale aeronavei fuseseră observate plutind în sud-estul Mării Mediterane, în largul insulei elene Creta. Potrivit postului grec ERT1, fragmente de fuselaj fuseseră descoperite la 230 mile marine (450 km) sud-est de Creta.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.

La bord erau 56 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetăţeni egipteni, de 15 francezi şi de cetăţeni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudită, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria şi Canada.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *