Fuselajul avionului EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană, descoperit în largul Alexandriei

  • Adelina Mitrache
  • 20 mai 2016
  • Externe
avion egyptair

Fuselajul avionului EgyptAir care efectua o cursă Paris-Cairo şi s-a prăbuşit în cursul nopţii de miercuri spre joi a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de oraşul Alexandria din regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters, citând armata egipteană.

Fuselajul avionului EgyptAir care efectua o cursă Paris-Cairo şi s-a prăbuşit în cursul nopţii de miercuri spre joi a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de oraşul Alexandria din regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters, citând armata egipteană.

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei egiptene, avioane şi vase ale forţelor egiptene au descoperit bunuri ale pasagerilor.

„Avioane şi vase ale marinei egiptene au găsit lucruri persoane ale pasagerilor şi fragmente din fuselaj la 290 de kilometri nord de Alexandria”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei egiptene.

Operaţiunea continuă în zonă pentru a recupera cutia neagră a aeronavei.

Au existat mai multe confuzii cu privire la găsirea fuselajului avionului prăbuşit în Mediterană în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Compania aeriană EgyptAir a anunţat joi că au fost descoperite fragmente ale avionului în Mediterană, dar a retras ulterior declaraţia.

Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir, declarase că fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost găsit. „Am găsit fuselajul”, declara pentru CNN, Ahmed Adel. Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

Joi, fragmente de avion fuseseră observate plutind în sud-estul Mării Mediterane, în largul insulei elene Creta, potrivit Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei. Conform postului grec ERT1, fragmente de fuselaj fuseseră descoperite la 230 mile marine (450 km) sud-est de Creta, dar nu aparţineau avionului MS804.

Avionul de pasageri egiptean prăbuşit joi în Marea Mediterană probabil a avut o bombă la bord, au susţinut joi surse din cadrul Administraţiei SUA şi din serviciile de informaţii americane citate de postul CNN. „Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe”, au declarat oficiali din cadrul Administraţiei americane.

Surse militare au declarat pentru Reuters anterior că fregata greacă trimisă la presupusul loc al prăbuşirii avionului ar fi descoperit două fragmente mari de plastic albe şi roşii care pluteau pe mare, la circa 370 de kilometri de Creta. Este vorba despre o zonă din care a fost emis semnalul transponderului, au precizat aceleaşi surse.

Anterior, o sursă aeroportuară a declarat pentru AFP că avionul s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos.

Un avion aparţinând companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord, nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului.
Avionul MS804 a decolat miercuri seară la ora locală 23.20 (00.20 – ora României) de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris şi a dispărut de pe radare la ora locală 02.45 (03.45 – ora României).

Ministrul grec al Apărării a anunţat că pilotul ar fi făcut două viraje bruşte, înainte ca avionul să se prăbuşească de la o altitudine de peste 11.000 de metri.

În avionul dispărut se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian şi zece membri ai echipajului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *