Ultimele Știri

Furia unei jurnaliste către Patriarhul Daniel, în urma tragediei din Colectiv: ”Mi-ar fi plăcut să te dai jos din Mercedesul cu scaune încălzite și să mângâi pe creștet mamele care-și caută copiii. Tu esti singurul preafericit într-o țară în doliu”

Jurnalista Voicu Mirela a scris o scrisoare pentru Preafericitul Daniel, liderul BOR, în care îi reproşează faptul că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv, în care 30 de persoane au murit.

Aceasta își exprimă furia față de atitudinea bisericii în fața acestei tragedii și îl acuză pe patriarh că nu a trimis pe nimeni să ajute în aceste momente grele, spunând că acesta este ”singurul preafericit într-o țară în doliu”.

„Draga domnule Cearceaf Alb, mi -ar fi plăcut să te văd cu veșmântu şi curat, în fruntea cohortelor de popi cărora le-ai luat și clanța de la ușă, în ghenunchi, rugându te pentru sufletele celor plecați și pentru sănătatea celor rămași. Mi-ar fi plăcut să te dai dracului jos din Mercedesul cu scaune încălzite și să mângâi pe creștet mamele care-și caută copiii. Mi-ar fi plăcut să tragi clopotele bisericilor ca-n noaptea Învierii, să știe lumea că e prăpăd. Mi-ar fi plăcut să-ți trimiți slugile în spitale, să le duci o sticlă cu ceai celor care au salvat necondiționat viețile oamenilor. Multe mi-ar fi plăcut. Mă gândesc că nu era prea mare păcatul să trimiți niște slugi d-alea care-ți cară cârja, aia care-ți șterg inelul de praf sau  2-3 târcovnici care spionează babele în biserică să le spună oamenilor că le pui la dispoziție orice. N-am văzut să trimiți vreun înalt d-ăla cu chipiu să dea o mână de ajutor cuiva. Să le spui că le îngropi morții fără bani. Să le dai o farfurie de mâncare orfanilor, să scoți din seiful tău aurit ceva, orice, chiar și o icoană să le alini durerea.

Lingăii ăia de lânga tine nu ți-au zis că tinerii ăia care sunt răniti plătesc impozite din care tu-ți faci mall? Costel ăla, mâna dreaptă a lu’ Skaraotzki, nu ți-a zis că managerii mai dau și de la ei câteodata? Nu, tată, d-aia tu ești singurul preafericit într-o țară în doliu”.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Furia unei jurnaliste către Patriarhul Daniel, în urma tragediei din Colectiv: ”Mi-ar fi plăcut să te dai jos din Mercedesul cu scaune încălzite și să mângâi pe creștet mamele care-și caută copiii. Tu esti singurul preafericit într-o țară în doliu”

  1. Felicitari jurnalistei M. Voicu pentru curajul de a spune public parerea si mai ales de un Inalt al bisericii. Foarte putini preoti, la fel si doctori isi fac meseria cu daruire, adica, multi au imbratisat meseria aceasta doar pentru bani. Asa ca, nu va asteptati ca Preafericitul sa coboare la oamenii de jos, foarte putini sint cei care coboara la nivelul omului de rind, DESI, tot ei uita ca de pe spatele oamenilor de jos au ajuns bogati, dar, asta se uita foarte repede, asta e cruda realitate. Va intreb ceva: acelor salvatori cine le-a bagat bani in buzunar sa scoata ranitii din flacari, precum asteapta preotii si unii doctori ??? cineva imi poate raspunde?

  2. niste idioate si idioti isterici ! eu in locul lor m-as ascunde ,dar tupeul lor nu are limite ! ar fi in stare sa ne acuze pe toti ca nu am facut ca cei din clubul ala,ca nu ne proslavim lui satan.Promoveaza fara jena satanismul si acuza Biserica Ortodoxa de ce?? De ce ar trebui preotii ortodocsi sa se implice ? Ce au facut acolo oamenii aia e similar cu sinuciderea,un pacat mare in fata lui Dumnezeu. Ei au ales raul in locul binelui. Jigodiile astea nu au rusine deloc !Si apoi Daniel e unul de al lor,un mason trimis de stapanirea iudeomasonica sa distruga credinta in tara asta. Presa libera e o ironie ! nu e libera deloc ,e sclavuita iar ziarista asta ar trebui sa aiba mustrari de constiinta atunci cand semneaza statul de plata.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*