Ultimele Știri

Fundația lui Soros, interzisă în Rusia pentru că este „o ameninţare la adresa securităţii naţionale ruse”

soros George Soroș

Procurorul General al Rusiei a recunoscut că Institutul Societății Deschise a lui George Soros și alte organizații afiliate considerabile indezirabile, interzice cetățenilor ruși și a organizațiilor rusești să participe la oricare din proiectele lor.

Într-un comunicat dat luni, procurorul spune că activitățile Institutului Societății Deschise și Fundația de Asistență a Societății Deschise au fost o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Rusiei și la securitatea națională.

El adaugă că Ministerul Justiței va fi informat în mod corespunzător cu privire la aceste concluzii și ar adăuga cele două grupări pe lista organizațiilor nedorite de către Rusia, potrivit RT.

Procurorii au lansat o sondă în activitățile celor două organizații, amândouă sponsorizate de binecunoscutul finanțator George Soros, în iulie anul acesta, după ce un senatorii ruși au aprobat așa zisa „lista patriotică” a 12 grupuri care au atras atenția asupra activităților ”anti rusești”. Lista mai cuprinde alte ong-uri, precum: Institutul Internațional Republican, Istitutul Național-Democratic, Fundația MacArthur și Casa Freedon House.

Legea cu privire la organizațiile indezirabile a fost adoptată la începutul acestei veri. A fost nevoie ca Ministerul rus al Afacerilor Externe să elaboreze o listă a ONG-urilor străine nedorite și să scoată în afara legii activitatea lor.

În cazul în care interdicția este încălcată, membrii organizației aflată în afara legii, și orice cetățeni ruși care cooperează, riscă amenzi grele sau chiar pedepse cu închisoarea în cazul infracțiunilor repetate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*