Funcționarii publici care se apropie de pensionare ar putea fi protejați prin lege împotriva unei schimbări din funcție

Parlamentarii au decis ca funcționarii publici care se apropie de vârsta pensionării să fie protejați prin lege împotriva unei schimbări din funcție, argumentând că celor în vârstă le este foarte greu să mai găsească apoi un alt loc de muncă.

Proiectul prevede că posturile funcţionarilor publici care mai au trei ani până la pensie nu pot fi restructurate. Pentru a beneficia de protejarea prin această lege, funcțio9narii publici trebuie să aibă o experiență de minim 10 ani în funcție, iar în ultimii 5 ani să fi fost evaluați cu calificativul de ”foarte bine”.

Mulţi dintre funcţionarii publici se plâng că în ultima perioadă a activităţii lor profesionale, pe motive politice sunt înlăturaţi din funcţiile pe care le deţin. Nu mă refer, în mod deosebit, la cei care au efectiv o funcţie de conducere ci la cei care efectiv lucrează în instituţiile bugetare”, spune Ioan Munteanu, deputat PSD.

Analiștii sunt de părere însă că această protejare va însemna tocmai protejarea clientei politice din instituțiile satului.

„Iniţiativa vine din partea PSD care are, se ştie, o armată întreagă de fincţionari publici implantaţi în sistem şi care are deci un interes politic să îi menţină acolo”, spune analistul politic Bogdan Lefter.

Legea va fi dezbătută în Senat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *