Ultimele Știri

Funcţionarii din administraţia publică sunt în grevă

Cei care au de rezolvat lucruri la primării, trebuie să își stabiliească o altă zi deoarece activitatea în cele mai multe primării din ţară va fi aproape blocată astăzi. O parte dintre funcţionarii din administraţia publică locală intră în grevă generală.

29 de mii de funcţionari din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora vor fi astăzi în grevă generală. Cu alte cuvinte, 30% din administraţia publică locală nu va funcţiona.

Sindicaliştii cer reglementarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică şi majorarea salariilor cu 10 la sută.

Se vor elibera doar certificate de deces şi se vor procesa amenzile care trebuie achitate în 24 de ore.

Tot joi, aproximativ 600 de funcționari publici vor participa, între orele 10.00 și 12.00, la un miting în fața Primăriei Capitalei.

Greva generală de joi este organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), acţiunea de protest fiind sprijinită de Confederaţia „Cartel Alfa”.

Potrivit secretarului general al FNSA, Bogdan Şchiop, acţiunea de protest este declanşată ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de Guvern faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*