Ultimele Știri

Fructe de mare şi brânzeturi alterate, într-un restaurant cu pretenţii din Mamaia

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au găsit inspectorii într-un restaurant al unui club cu pretenţii din nordul staţiunii Mamaia carne expirată, fructe de mare alterare și brânzeturi congelate. Patronul localului s-a ales cu amenda maximă de 20.000 de lei, iar restaurantul are acum lacăt pe uşă.

În acest restaurant al unui club cunoscut de turiştii cu pretenţii, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit carne de vită şi fructe de mare expirate. În plus, aproape 60 de kilograme de mozarella erau congelate. În faţa inspectorilor OPC, angajaţii restaurantului au încercat să găsească tot felul de scuze.

Cele peste 80 de kilograme de alimente descoperite în condiţii improprii au fost distruse de inspectori. Pentru neregulile găsite s-a aplicat sancţiunea maximă.

Controlul din nordul staţiunii Mamaia vine după alte patru inspecţii de amploare făcute în ultimele trei săptămâni. Două dintre ele au avut loc în aceeaşi staţiune, unde inspectorii au distrus peste 250 de kilograme de alimente alterate. În urma neregulilor, trei restaurante au fost închise temporar, iar patronii amendaţi cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Patronii a două terase din Costineşti au primit amenzi de 5.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, la controlul care a avut loc în Eforie Sud, inspectorii OPC au închis o terasă. Acolo au găsit sarmale şi pâine cu mucegai, dar şi lactate expirate de două săptămâni. Patronul a fost amendat cu 20.000 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*