Ultimele Știri

Frigul polar rămâne în România: 37 de județe, sub avertizare de COD GALBEN de ger. Prognoza meteo pentru următoarele zile

România va mai dârdâi serios de frig încă 4 zile. 37 de județe rămân sub atenționare cod galben, iar temperaturile vor ajunge până la minus 28 de grade Celsius.

Cum va arăta vremea în fiecare zonă a țării

Vineri, gerul apare în prima parte a zilei. Apar și ceva înnorări și vor fi condiții de fulguială, dimineața în Muntenia și Dobrogea iar peste zi și în Moldova și Transilvania.

Vântul va fi activ în est, pe litoral și la munte, iar maximele vor fi cuprinse între minus 8 și 2 grade Celsius.

În Dobrogea și în Bărăgan va fi deosebit de rece în orele dimințtii când e posibil să mai fulguiască iar vântul va avea unele răbufniri. După prânz se va încălzi ușor și se vor înregistra în jur de minus 2 grade Celsius.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei va fi foarte rece la începutul zilei iar vântul va avea unele intensificări.

În nordul Moldovei și în Bucovina va fi foarte rece dimineața. Va predomina vremea frumoasă și doar pe arii restrînse va ninge slab și vântul se va înteți din când în când.Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș așteptăm vreme închisă; ninsori slabe și maxime ușor sub limita înghețului. Dimineața și noaptea va fi foarte frig, însă aici nu va fi ger.

În vestul țării se anunță mulți nori dar și un pic de soare. Temperaturile vor ajunge până la 1 grad, cu plus.

În centrul României avem ger cumplit dimineața și din nou după lăsarea nopții în zona depresionară. Norii vor fi numeroși și vor aduce ninsori slabe pe partea estică. La munte, mai ales pe creste, vântul va sufla cu putere și va spulbera zăpada depusă.

În sud-vestul țării este vreme geroasă la începutul zilei și vor fi condiții de ceață cu chiciură. Mai apoi soarele își va face apariția și temperatura aerului va crește cu 4-5 grade față de ieri.

Și în sudul țării avem ger în prima parte a zilei și e posibil să apară ceață și chiciură. Mai târziu se va face simțită și aici o încălzire a aerului cu 4-5 grade față de ieri.

În București va fi frig în continuare chiar dacă temperatura aerului va crește ușor. Dimineața va fi ceață dar mai târziu apare soarele, iar vântul se întețește temporar.

La munte: vreme geroasă, înnorări temporare dar, șansele de ninsoare vor fi scăzute. La mare altitudine, vântul va spulbera zăpada.

În București, astăzi dar și în zilele următoare vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Mâine cerul va fi temporar noros și mai ales noaptea se va semnala ceață cu depunere de chiciură. Temperatura maximă va fi de -10, -9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -17 grade.

Duminică în primele ore dar și seara vor fi nori la altitudine joasă, ceață asociată cu chiciură și e posibil să fulguiască. Maxima temperaturii aerului se va situa în jurul valorii de minus 10 grade, iar cea minimă va fi de minus 17 grade.

Luni cerul va fi noros și temporar va ninge slab către seară. Vor fi în jur de minus 10 grade ziua dar și noaptea.

Ajungem în zona de munte unde astăzi dar și în zilele următoare vom avea vreme deosebit de rece chiar geroasă dimineața și noaptea. Vor fi înnorări temporare dar șansele de ninsoare vor fi scăzute. Vântul va spulbera zăpada pe creste.

Sâmbătă vor fi înnorări temporare și izolat vor fi posibile fulguieli.

Duminică cerul va fi variabil, dar seara și noaptea, în Carpații Occidentali, vor fi înnorări și izolat va ninge slab.

Luni cerul va fi acoperit de nori și local va ninge mai ales în Carpații Orientali. Vântul va sufla mai tare pe creste.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*