Ultimele Știri

Frederic Mitterrand, printre personalitățile decorate de principesa Margareta

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la revenirea în țară, principesa Margareta a decorat personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția, printre acestea numărându-se și Frederic Mitterand, nepotul fostului președinte al Franței.

Frederic Mitterand, fost ministru al Culturii din Franța (2009-2012), nepotul fostului șef al statului francez Francois Mitterand, a primit ordinul Coroana României în grad de Comandor pentru întreaga sa activitate culturală, civică și politică, remarcată prin interesul și ajutorul acordat dezvoltării scenei culturale internaționale, pentru activitatea din domeniul televiziunii, cinematografiei și muzicii, dar și pentru ajutorul dedicat acordat familiei regale.

FREDERIC MITTERRAND (UMP), INTERVIEWFrederic Mitterrand

„Este un moment minunat pentru mine. Decorația este un tribut al prieteniei și pentru mine este un moment de recunoștință. Ca mulți francezi nu o să uit niciodată importanța regelui Mihai în al Doilea Război Mondial. Regele Mihai a eliberat România de guvernarea fascistă, a lucrat toată viața pentru democrație iar acum principesa Margareta este exact la fel. Familia regală din Români lucrează pentru prestigiul României, este foarte populară în România pentru că a făcute multe pentru această țară”, a spus Frederic Mitterand.

Cu același prilej, principesa a mai decorat duminică, în numele regelui, o serie de personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția.

Medalia regele Mihai pentru loialitate a fost conferită Patriciei Klecanda, directorul Fundației Principesa Margareta a României (New York, SUA), directorului executiv al FPMR, Mugurel Mărgărit — Enescu și Corinei Motts-Roberts, care a ajutat la fondarea FPMR în Elveția, cât și a secretariatului regelui.

Medalia custodele Coroanei României a fost acordată avocatului Florin Iacobescu, Școlii generale nr. 114 Principesa Margareta, lui Jean Milligan David (FPMR, Elveția) și contesei Susanna Antamoro de Cespedes, fondatoarea și conducătoarea Asociației FPMR — Elveția.

Ordinul Coroana României în grad de cavaler a fost conferit maestrului bucătar Albert Roux pentru activitatea în domeniul culinar.

Casa Regală organizează duminică o serie de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea în țară a principesei Margareta.

Duminică, principesa Margareta va vizita alături de personalități din străinătate studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminică, principesa Margareta și principele Radu vor lua parte în cursul serii, la ora 18,00, la un concert de gală la Ateneul Român iar seara se va încheia cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, la ora 20,00, în prezența principesei moștenitoare și a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitați, personalități din străinătate, dar și reprezentanți ai tuturor domeniilor societății românești care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*