Ultimele Știri

VIDEO: ”Fraudă” în ciclism! O campioană europeană avea un motor ascuns la bicicletă

Van den Driessche

După blaturile din tenis, un nou scandal lovește lumea sportului. Un motor ascuns a fost descoperit în bicicleta unui ciclist belgian, în timpul unei întreceri din campionatul mondial de ciclocros.

Motorul a fost descoperit în interiorul cadrului, a dezvăluit, Brian Cookson, președintele Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

„Este absolut clar că a existat o fraudă tehnologică.”, a declarat Cookson într-o conferință de presă.

„Nu vreau să spun prea multe despre acest lucru, deoarece mai avem un caz care urmează să treacă pe la comisiile noastre disciplinare”, a spus el.

Mass-media belgiană a raportat că bicicleta confiscată aparține sportivei de 19 ani, Van den Driessche, în prezent campioană la femei în Belgia și Europeană la U23.

Van den Driessche a acordat un interviu pentru postul de televiziune belgian VTM. Ea a negat că a folosit în mod deliberat o bicicletă cu motor.

Van den Driessche a negat că a fost bicicleta respectivă și a spus că nu a fost cu un sezon bun: „Am muncit din greu pentru asta, de asemenea, nu am avut un sezon foarte stabil. Dacă aș avea o astfel de bicicletă, aș fi avut un sezon foarte stabil.”

Acuzaţiile că unii ciclişti folosesc motoare ascunse în biciclete că să-şi îmbunătăţească performanţele sunt frecvente, dar acesta este primul caz care se confirmă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*