Ultimele Știri

Fraudă de 613 milioane lei în dosarul „grupul Euroavipo”. Anunțul făcut de ANAF

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o fraudă de peste 613 milioane de lei în dosarul „grupul Euroavipo” instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

În urma verificărilor efectuate în septembrie 2014, la 38 de societăți comerciale care au obiect de activitate producția și/sau comercializarea de alcool sau băuturi alcoolice, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au descoperit o fraudă de 613 milioane de lei.

”DGAF a realizat în septembrie 2014 verificări simultane la 38 de societăți comerciale care au obiect de activitate producția și/sau comercializarea de alcool sau băuturi alcoolice. În data de 10.09.2014, structura centrală a DNA a fost sesizată cu privire la fapte ce sunt susceptibile a întruni elementele constitutive ale unor fapte sancționate de legea penală în cazul dosarului ‘grupul Euroavipo’, în urma analizelor de risc și a acțiunilor operative desfășurate de inspectorii antifraudă. Peste 180 de inspectori antifraudă au fost implicați în acțiunile de control derulate la antrepozitele fiscale din cadrul ‘grupului Euroavipo”, beneficiind de sprijinul Jandarmeriei Române. În urma investigațiilor fiscale, inspectorii antifraudă au identificat o schemă complexă de fraudare a bugetului general consolidat, prin intermediul căreia s-a cauzat un prejudiciu total de 613,48 milioane de lei’, susține ANAF.

În cadrul sesizării penale înaintate către DNA, au fost incluse și indicii consemnate în raportul Direcției Generale de Integritate din cadrul ANAF, care au relevat faptul că funcționari din cadrul ANAF au favorizat activitatea infracțională prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform sursei citate.

Principalele practici ilegale identificate de inspectorii DGAF în timpul investigării dosarului „grupul Euroavipo” vizează faptul că firme din cadrul grupului emit, pentru alte societăți din același grup, facturi de valori substanțiale, care sunt fără suport economic real, cel mai adesea acestea fiind facturi de avans, pentru care se emit bilete la ordin care au termene de încasare foarte îndepărtate (spre exemplu: anii 2020, 2021), conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*