Ultimele Știri

Frauda bancară și prețul gazelor sunt principalele probleme ale noului premier de la Chișinău

valeriu-strelet

Premierul Republicii Moldova Valeriu Streleț a vorbit într-o emisiune tv despre planurile sale de guvernare și despre problemele cu care se confruntă cetățenii din stânga Prutului în actualul context economic.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică trebuie să revadă tariful pentru gazele naturale, în contextul reducerilor efectuate de concernul rus Gazprom pentru Moldova. 

Prim-ministrul a acuzat ANRE-ul că a majorat premeditat tarifele, ştiind că gigantul de la Moscova ar putea ieftini preţul. 

„Odată ce s-a produs această reducere oficial anunţată de furnizorul rus, atunci ANRE-ul fără a aştepta audieri parlamentare, nu vreau să influenţez acest regulator independent, dar el e obligat să se convoace, să recalculeze încă odată că în caz contrar miroase a fraudă”, a spus prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleț.

Premierul Valeriu Streleţ a subliniat necesitatea urgentării procesului de interconectare energetică dintre România şi Moldova şi prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău.

„România este principalul nostru susţinător, şi-n aspiraţiile de integrare europeană, dar astăzi nici autorităţile de la Bucureşti şi nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Noul prim-ministru a vorbit şi despre situaţia din sistemul financiar-bancar.

„Foarte curând voi convoca consiliul pentru stabilitatea financiară pentru a clarifica această situaţie, pentru a aproba un caiet de sarcini dacă va fi nevoie ca să se demareze cât mai repede concursul pentru selectarea companiei care va derula etapa a doua a investigaţiilor legate de frauda din sectorul bancar”, a precizat Valeriu Streleț.

În ce priveşte situaţia din regiunea transnistreană, Valeriu Streleţ a spus că planifică o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, pentru a discuta despre problemele populaţiei din stânga Nistrului, dar şi despre statutul regiunii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*