Fratele lui Salah Abdeslam: ‘Datorează acest lucru familiilor victimelor’

  • Adelina Mitrache
  • 11 aprilie 2016
  • Externe
Salah Abdeslam

Fratele lui Salah Abdeslam, Yazid, a vorbit luni dimineaţă pentru Europe 1, acolo unde a povestit despre ceea ce are de gând să facă teroristul de la Bruxelles, dar și despre ceea ce simte în legătură cu atentatele din capitala Belgiei. „Începe să îşi dea seama ce a făcut”, a declarat acesta, conform site-ului cotidianului Le Figaro.

Yazid, care locuieşte în comuna belgiană Molenbeek cu familia sa, îl vizitează frecvent pe fratele său aflat în închisoarea din Bruges.

Salah Abdeslam i-a mărturisit acestuia că s-a lăsat influenţat de fratele său Brahim, care s-a detonat la Paris.

Brahim i-ar fi cerut să meargă să caute oameni în Ungaria şi Germania, fără a-i da un motiv anume. Salah susţine că nu era la curent cu proiectul de atentat, până în ultima clipă. Acesta ar fi decis să nu se detoneze după ce a ajuns la stadionul Stade de France.

Potrivit lui Yazid, Salah Abdeslam se roagă zilnic în celula sa. Teroristul i-a mărturisit fratelui său că vrea să fie transferat cât mai repede în Franţa.

Yazid a mai declarat că Abdeslam vrea să se instaleze în celula sa din Franţa, unde ar putea petrece mulţi ani. El doreşte în special să colaboreze cu anchetatorii francezi. „Salah datorează acest lucru familiilor victimelor”, a mai spus fratele teroristului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *