Ultimele Știri

Franţa va trebui să efectueze raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat că Franța va trebui să efectueze raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria. Acesta a anunțat zboruri de recunoaștere ”care să permită eventuale raiduri aeriene dacă va fi necesar, şi va fi necesar în Siria”.

Hollande a ordonat armatei franceze să efectueze operaţiuni aeriene de recunoaştere deasupra Siriei, aşa cum face de un an în Irak, în urmă cu o săptămână: „Conform informaţiilor pe care le primim, vom fi pregătiţi să efectuăm raiduri aeriene”.

Până la efectuarea acestor raiduri aeriene, Franța și-a impus să nu intervină militar în Siria. pentru a nu servi interesele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, căruia Parisul îi cere să renunţe la putere, considerându-l principalul responsabil de războiul care durează de patru ani în ţară, conform Mediafax..

De asemenea, preşedintele francez a comparat gruparea Stat Islamic cu Boko Haram, grupul islamist activ în nord-estul Nigeriei şi în ţările vecine: „Boko Haram are legături cunoscute cu Statul Islamic şi, prin urmare, primeşte ajutor, sprijin de la acest grup. Lupta împotriva Boko Haram este lupta împotriva Statului Islamic. Şi nu mai putem distinge terorismul în funcţie de regiuni, este acelaşi terorism, inspirat de aceaşi ideologie a morţii”, a declarat el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*