Ultimele Știri

Franța va lansa atacuri aeriene asupra Statului Islamic în Siria

Franța se va alătura campaniei militare împotriva militanților Statului Islamic, conform președintelui Franței, Francois Hollande. Avioanele franceze vor începe marți zborurile de recunoaștere în vederea identificării țintelor.

Președintele Franței a ordonat forțelor aeriene să înceapă pregătirile pentru efectuarea unor raiduri împotriva militanților Statului Islamic din Siria, conform Realitatea.net.

De asemenea, președintele a declarat luni că Franța va primi în următorii doi ani, 24.000 de refugiaţi: ”Franța este nerăbdătoare să îşi facă datoria”.  De altfel, acesta este numărul de imigranți pe care Comisia Europeană l-a impus Franței ca urmare a crizei actuale. 

Pe de altă parte, Comisia Europeană urmează să îi ceară Germaniei găzduirea unui număr de 31.000 de imigranți. Săptămâna trecută, cancelarul germaniei Angela Merkel a propus stabilirea unor „cote” în ceea ce priveşte numărul  de refugiaţi acceptat de fiecare ţară, pe care Comisia Europeană să le impună membrilor.

Potrivit ONU, este 220.000 de persoane au fost ucise în războiul civil din Siria, iar nouă milioane de sirieni s-au strămutat în alte părţi ale ţării sau au părăsit-o, fugind din calea violenţelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*