Ultimele Știri

Franţa va accepta 24.000 de refugiaţi în următorii doi ani

imigranti

Franţa va accepta în următori doi ani 24.000 de refugiaţi, din cei 120.000 pe care îi estimează Comisia Europeană pentru întreaga Uniune Europeană, a anunţat preşedintele Francois Hollande, în cadrul aşa-numitului ‘mecanism permanent și obligatoriu’ propus de Paris și Berlin.

Potrivit Reuters, Francois Hollande a repetata că, atât el cât şi cancelarul Angela Merkel, doresc ca Uniunea Europeană să sprijine planul potrivit căruia să fiecare ţară membră să fie obligată să preia o cotă parte din numărul total de imigranţi.

‘Aceasta este o criză și este o criză gravă și dramatică. Dar este o criză care poate fi controlată și care va fi controlată’, a spus Hollande.

Totodată, o sursă europeană a declarat că executivul european va propune Germaniei şi Franţei să primească 31.443 și respectiv 24.031 de refugiați pentru a mai reduce presiunile asupra celor trei ţări europene care se confruntă cu un aflux masiv de imigranţi, şi anume Italia, Grecia şi Ungaria. Cifra aferentă Franţei a fost deja confirmată de Hollande.

Miercuri, în fața Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, Comisia Europeană și șeful ei, Jean-Claude Juncker, vor cere statelor membre să repartizeze de urgență 120.000 de refugiați suplimentari în cadrul UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*