Franța: Trei femei au fost arestate în urma unui atentat eșuat

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 septembrie 2016
  • Externe

Trei femei suspectate au fost inculpate luni de magistrații antiteroriști, în special pentru conspirație teroristă criminală, și încarcerate, a anunțat parchetul din Paris, potrivit AFP. Acestea sunt suspectate că au  vrut să comită în Franța un atentat dirijat din Siria pe internet.

Cele trei femei au fost reținute joi după descoperirea cu câteva zile înainte în centrul Parisului a unei mașini încărcate cu butelii pline cu gaz.

Femeile erau cunoscute pentru radicalizarea lor islamistă, aveau ca ținte potențiale gări din Paris și din regiunea capitalei, precum și polițiști, și intenționau să-și procure centuri explozive sau să intre cu mașini în clădiri, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Înainte de a fi reținută, Sarah Hervouet l-a atacat pe unul dintre polițiști cu un cuțit, rănindu-l la umăr. Ines Madani s-a aruncat asupra altui membru al forțelor de ordine, tot cu un cuțit în mână, înainte de a fi rănită de polițist.

Cele trei femei intenționau să treacă din nou la acțiune, după eșecul atacului cu mașina capcană, potrivit anchetatorilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *