Franţa şi Germania cer stocarea datelor despre călătoriile în UE şi accesul la aplicaţiile de mesagerie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 23 august 2016
  • Externe

Franța și Germania cer adoptarea unor legi care să permită stocarea datelor despre persoanele care călătoresc în spaţiul UE şi obligarea operatorilor serviciilor de mesagerie să ofere acces,  în baza unui mandat judiciar, la conţinutul conversaţiilor, conform Mediafax.

Germania şi Franţa propun crearea unei baze de date despre persoanele care intră şi circulă în spaţiul Uniunii Europene. „Vrem ajungerea la un acord în acest sens până la sfârşitul anului”, a declarat Thomas de Maizière, citat de site-ul Tagesschau.de.

„Vrem să ştim cine vine în Europa, dacă are dreptul să rămână şi când a plecat din Europa. În acest moment, nu ştim”, a argumentat Thomas de Maiziere.

Aceste măsuri ar putea minimaliza riscul privind potenţiale atacuri teroriste în Spaţiul Schengen.

„Credem că, după decizia Marii Britanii de ieşire din UE, este important să stabilim clar că Europa oferă soluţii mai bune statelor membre decât măsurile aplicate de naţiuni în mod unilateral, iar acest lucru include şi siguranţa internă şi externă”, a subliniat Thomas de Maiziere.

De asemenea, cele două țări cer și intensificarea cooperării la nivel european în materie de schimb de informaţii şi crearea unui instrument legal pentru obligarea operatorilor serviciilor de mesagerie să ofere acces la conţinutul conversaţiilor în cadrul investigaţiilor antiteroriste.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *