Franța: „Jungla” din Calais găzduiește aproape 7.000 de migranți, un record

  • Adelina Mitrache
  • 20 august 2016
  • Externe
imigranti refugiati

Imensul cartier sărăcăcios, cu locuințe improvizate, situat lângă Calais și supranumit „Jungla” găzduiește în prezent aproape 7.000 de migranți, număr neegalat de la înființarea sa, în primăvara lui 2015, au anunțat vineri autoritățile locale.

Numărul de migranți instalați în „Junglă” a crescut puternic în ultimele două luni, ajungând la 6.901 la mijlocul lui august, comparativ cu 4.486 în iunie, potrivit prefecturii Pas-de-Calais.

În octombrie 2015, prefectura a recenzat 6.000 de migranți. Ulterior, populația a descrescut, ajungând la 3.500 în primăvara lui 2016, sub efectul unor măsuri luate de stat pentru a-i face pe migranți să părăsească „Jungla”.

Cu toate acestea, ultimul bilanț oficial rămâne sub cel efectuat de militanți asociativi, care au anunțat săptămâna trecută prezența a 9.106 persoane în acest sit.

Potrivit acestor asociații, atmosfera din „Junglă” este „extrem de tensionată”, deoarece structurile deschise la fața locului de ONG-uri sunt depășite.

Aceste asociații precizează că actualul aflux este legat în special de noile sosiri via Italia și de demolarea deja sistematică a taberelor ilegale din Paris, ceea ce-i determină pe migranți să-și continue drumul.

Migranții, originari atât din Afganistan, cât și din Sudan sau Irak, ajung în nordul Franței, de unde speră să poată traversa Canalul Mânecii, pentru a ajunge în Marea Britanie, percepută ca un eldorado.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *