Ultimele Știri

Franța anunță că dorește să obțină documentele din scandalul Panama Papers, pentru a-i trage la răspundere pe evazioniști

michel platini

Guvernul francez va încerca să obţină documentele din scandalul Panama Papers, care arată posibile evaziuni fiscale de proporţii, şi îi va judeca pe cei care au încălcat legea, a anunţat luni Ministerul de Finanţe citat de Reuters.

“Aplicând convenţiile fiscale încheiate cu partenerii săi, Franţa va încerca să obţină datele din Panama Papers”, a declarat ministrul de finanţe de la Paris, într-un comunicat.

El a precizat că, după ce autorităţile vor obţine şi vor verifica datele, vor analiza taxele şi impozitele plătite de cei menţionaţi şi va aplica penalităţi, în special în cazul conturilor bancare nedeclarate din străinătate şi al companiilor paravan.

Printre numele celor care ar fi spălat bani apare și cel al fostului președinte UEFA, Michel Platini. 

Anterior, preşedintele francez Francois Hollande a salutat dezvăluirile despre potenţialul companiilor offshore de a sprijini evaziunea fiscală, care au apărut în masiva scurgere de informaţii Panama Papers, şi a apreciat că acestea ar putea să ajute autorităţile franceze să colecteze mai mulţi bani din taxe.

Baza de date #PanamaPapers conţine informaţii ale casei de avocatură Mossack Fonseca despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informaţiile sunt un amalgam de emailuri, copii după paşapoarte, facturi telefonice sau pentru alte utilităţi, formulare bancare şi, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

Numele Mossack Fonseca apare atât în legătură cu traficul de diamante din Africa, în piaţa internaţională de artă cât şi în alte afaceri care prosperă în secret. Compania a servit suficiente capete încoronate din Orientul Mijlociu cât să umple un palat. A ajutat inclusiv doi regi, Mohammed al VI-lea al Marocului şi Regele Salman al Arabiei Saudite, să înregistreze yachturi de lux.

Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură şi mari bănci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum şi miliardarilor sau celebrităţilor.

Panama Papers oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură şi mari bănci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum şi miliardarilor sau celebrităţilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*