Ultimele Știri

Franța acuză președintele sirian: ‘A contribuit la masacrarea poporului său!’

hollande

Franța a cerut vineri la ONU „garanții” în legătură cu plecarea președintelui sirian, Bashar Al-Assad, subliniind că aceasta se impune „din motive nu doar morale, dar și de eficiență”, relatează AFP.

„Cum ar putea strânge în jurul său poporul un individ care în mare măsură a contribuit la masacrarea acestuia”, a declarat ministrul francez de externe, Laurent Fabius, la scurt timp după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate o rezoluție care stabilește un ambițios plan de pace pentru Siria.

„Atât timp cât va continua guvernarea actuală a lui Bashar Al-Assad, o reconciliere veritabilă și de durată între populație și statul sirian pare imposibilă”, a adăugat demnitarul francez. El a reclamat „punerea în aplicare a unei tranziții efective care să implice transferul către o autoritate de tranziție a întregii puteri executive, în special controlul asupra aparatului militar și de securitate, așa cum prevede Comunicatul de la Geneva”.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate vineri o rezoluție privind negocieri de pace în Siria între putere și opoziție „de la începutul lunii ianuarie”, pentru a pune capăt celor aproape cinci ani de război.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*