Francois Hollande: ”Uciderea unui preot înseamnă profanarea Franţei! Ţara noastră este în război intern cu islamiștii, cu extremiștii, cu teroriștii”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 27 iulie 2016
  • Externe

Preşedintele Francois Hollande a declarat că atacarea unei biserici și uciderea unui preot înseamnă profanarea Franței, însă i-a dat asigurări Papei Francisc că bisericile franceze vor fi protejate.

Doi teroriști au atacat marţi o biserică din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luaând ostatici un preot, două călugărițe și alți credincioși. Preotul a fost ucis, iar alți trei ostatici au fost răniți.

„Este vorba de un act impardonabil, de o nouă încercare pentru naţiunea noastră. Cei doi terorişti au fost ucişi de poliţie. Salut curajul agenţilor de poliţie”, a declarat Hollande.

Francois Hoolande a atras atenția asupra faptului că atacul din biserică are drept obiectiv divizarea poporului francez.

„Sunt ucişi creştini în Franţa şi în lume. Atacarea unei biserici, uciderea unui preot înseamnă profanarea Franţei, înseamnă răspândirea terorii. Teroriştii vor să ne separe, să ne divizeze”, a adăugat François Hollande.

„Ţara noastră este în război, un război în afara Siriei şi a Irakului. Un război intern, cu islamiştii, cu extremiştii, cu teroriştii. Vă voi spune adevărul: acest război va fi lung. Unitatea noastră va fi forţa noastră. Trebuie să fim uniţi pentru a câştiga acest război. Vă asigur că îl vom câştiga”, a subliniat Hollande.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *