Ultimele Știri

François Hollande: Îmi pun în continuare întrebarea dacă va trebui să îl primesc pe Vladimir Putin

francois hollande

Președintele francez, François Hollande, își pune „încă întrebarea” dacă să îl primească pe omologul său rus, Vladimir Putin, în cursul vizitei întreprinse de acesta la 19 octombrie la Paris.

„Mi-am pus întrebarea (…) Este util? Este necesar? Poate fi o presiune? Mai putem face în așa fel încât și el să poată opri ce comite împreună cu regimul sirian, sprijinul acordat forțelor aeriene ale regimului care trimit bombe asupra populației din Alep?”, a detaliat șeful statul francez.

Sâmbătă la ONU, Rusia s-a opus prin veto unui proiect de rezoluție propus de Franța care făcea apel la încetarea de urgență a loviturilor aeriene și a zborurilor militare la Alep.

„Îmi pun în continuare întrebarea dacă va trebui să îl primesc pe Vladimir Putin”, a adăugat el în acest interviu realizat sâmbătă și care urmează să fie difuzat luni pe canalul TMC.

Cartierele din Alep-Est se află sub controlul rebelilor și supuse unor intense bombardamente ale regimului și aliatului său rus.

„Dacă îl primesc, îi voi spune că este inacceptabil. Că este grav chiar pentru imaginea Rusiei”, a continuat președintele francez.

Președintele francez a adăugat că „aceia care comit aceste acte vor fi trași la răspundere, inclusiv în fața Curții Penale Internaționale”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*