Ultimele Știri

Franco Frattini: UE are nevoie de acte biometrice şi o bază de date cu amprente pentru monitorizarea migraţiei

Statele membre UE trebuie să pună în aplicare politici puternice pentru a se asigura că numărul „luptătorilor străini” și  al refugiaților rămâne sub observație pentru siguranța tuturor rezidenților, a declarat fostul ministru italian de externe Franco Frattini.

Franco Frattini: Ei bine, problema de securizare a frontierelor externe europene este una reală. Când am fost comisar pentru justiție și afaceri interne am propus să facem un registru comun european, în cazul în care, de exemplu, amprente, date biometrice – pentru a verifica și de a controla un pic mai bine pe toţi cei care intră pe teritoriul european.

Din păcate, toate programele de a avea, de exemplu, vize biometrice și controalele biometrice nu sunt încă puse în aplicare în întregime. Acestea fiind spuse, problema refugiaților este în primul rând o ființă umană este o problemă, așa că nu îi poate refuza,  și trebuie să îi accepte pe cei care provin din zone de conflict. Acestea fiind spuse, împreună cu refugiații, ne este frică de posibilele infiltraţii ale luptătorilor străini.

Deci, există diferite probleme, dar soluția nu poate fi aceea de a schimba sistemul actual – de a avea în interiorul frontierelor externe un spațiu deschis, respectiv spațiul Schengen. Spatiul Schengen trebuie să devină un pic mai sigur – absolut adevărat – dar nu abolit.

franco-frattiniFranco Frattini

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*