Ultimele Știri

Francmasonii îşi construiesc un sediu pe terenul primit gratis de la Guvern

Marea Lojă Naţională din România va construi un centru de evenimente. Francmasonii au primit un teren de 2.500 metri pătraţi, care se află în vecinătatea complexului Romexpo din Capitală.

Conform proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, 8 săli de spectacole, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă. Noua clădire va deveni sediul organizației.

Construcţia va avea 2.448 de metri pătraţi însă asta ar putea fi o problemă cu Comisia de Urbanism, deoarece se ocupă aproape tot terenul şi nu este asigurată porţiunea de teren obligatorie pentru amenajarea unui spaţiu verde.

Interesant este modul în care a fost primit acest teren care valoarează 2,1 milioane de lei. Terenul, administrat de către RA-APPS a fost cedat pentru Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România”, printr-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă de guvern din 2013.

Parterul clădirii va fi ocupat în acea mai mare parte de o sală de spectacole cu 679 de locuri. La nivelurile superioare vor mai fi construite încă șapte săli multifuncționale: patru săli la etajul al doilea  și trei la etajul al treilea. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii vor fi amenajate un muzeu și o bibliotecă.

Autorităţiile Comisiei de Urbanism nu sunt de acord cu proiectul, deoarece nu se permite amenajarea unui spaţiu verde.

„Veți avea mari probleme la mediu pentru că se ocupă tot pământul. Trebuie asigurată zonă cu pământ până în fundul pământului pentru scurgerea apei pluviale plus 10% pentru plantație”, a spus arhitectul Dorin Ștefan, membru al Comisiei de Urbanism.

„Trebuie să obțineți cei 30% spațiu verde: 20% la sol și 10% betonat. Cred că suprafața terenului pentru acest teren ar trebui extinsă”, a spus și Radu Petre Năstase.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*