Ultimele Știri

Francezii se răzbună după atentate. Cea mai mare tabără de refugiaţi, incendiată

tabara de refugiati incendiu

Terorismul a lovit din nou Franţa, iar de această dată efectele sunt înfricoşătoare. Cel puţin 128 de oameni au fost ucişi în centrul Parisului în şase atentate petrecute aproape simultan.

Momentan, nimeni nu ştie numărul exact al teroriştilor care au comis atacuri, fiindcă unii dintre ei ar putea fi încă în libertate. Cert este că şapte jihadişti s-au aruncat în aer – trei lângă Stade de France, celebrul stadion din Paris, iar alţi patru într-o sală de spectacole. Asta în timp ce alţi terorişti împuşcau zeci de oameni pe două străzi din centrul Parisului şi în două restaurante, lucru ce-i face pe specialişti să creadă că atacul a fost coordonat şi plănuit în detaliu.

Imediat după producere acestor atentate au apărut și repercursiuni. Astfel, o tabără de refugiați din Calais a fost incendiată, mai multe mașini de pompieri fiind văzute la fața locului.

Este o tragedie care are loc la zece luni de la cea din redacţia „Charlie Hebdo”, iar atacurile, care au lovit în inima Europei, au îngrozit întreaga lume. Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă în întreaga ţară, prima oară în ultimii 60 de ani. În mod excepţional, graniţele Franţei au fost închise, iar 1.500 de militari au fost trimişi pe străzile Parisului. Potrivit cotidianului italian Corriere della Serra şi televiziunii Euronews, atacurile ar fi fost puse la cale de gruparea teroristă Statul Islamic, însă, oficial, jihadiştii nu au revendicat până acum atentatele.

Citește și: Fostul președinte Traian Băsescu a făcut apel la poporul român, printr-o postare pe Facebook, să nu primească imigranți pe teritoriul țării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*