Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Rebelii ruși au lansat noi atacuri cu rachete Grad asupra localităților ucrainene

Mercenarii ruși care au ocupat estul Ucrainei continuă ofensiva și atacurile cu rachete Grad asupra localităților ucrainene. 

Armata ucraineană a evacuat copii din localitățile Marinka și Krasnogorovka pentru ai salva de atacurile cu rachete Grad ale separatiștilor ruși. Națiunile Unite au catalogat atacul asupra orașului Mariupol drept crime de război. În urma atacului de la Mariupol și-au pierdut viața 30 de civili și peste 100 au fost răniți, printre cei uciși se numără și 7 copii. 

Atac cu rachete Grad asupra pozițiilor ATO(armata ucraineană)

Convoi de vehicule blindate ale separatiștilor din Donețk

Armata rusă a ordonat transferarea tuturor tancurilor rămase din al doilea război mondial în zona Rostov/Don, pentru a putea fi trimise mai apoi către mercenarii din estul Ucrainei.  

În dupăamiaza zilei de 26 ianuarie separatiștii au atacat localitatea Avdeevka cu rachete Grad. În urma atacului cel puțin o persoană și-a pierdut viața și o grădiniță a fost distrusă. Localitatea a rămas fără curent electric și încălzire. Trupele ATO au suferit atacuri în zona orașelor Debalțevo, Donețk, Lugansk și Mariupol.

În cursul acestei dimineți separatiști au atacat din patru direcții trupele ucrainene care se află în încercuire la Debalțevo. Insurgenții au lansat inițial o ploaie de rachete Grad apoi au trecut la ofensiva cu tancuri și vehicule blindate, însă armata ucraineană se ține momentan pe poziții.  

77_main

Separatiștii folosesc ca tactică ofensivă, distrugerea locuințelor și izgonirea localnicilor din orașele pe care vor să le cucerească. Prin această tactică încearcă să anuleze spijinul oferit de localnici, soldaților ucraineni. Luni, șapte soldați ucraineni au fost uciși și alți 24 au fost răniți. Insurgenții au atacat cu rachete și 5 localități unde nu existau forțe ale armatei ucrainene, anunță comandamentul de la Kiev.

Premierul Ucrainei Arseny Iațeniuc a anunțat posibila promulgarea a Legii marțiale, care constituie instituirea rației de alimente pentru populație și mobilizare totală a rezerviștilor pentru susținerea efortului de război și oprirea ofensivei mercenarilor ruși din estul țării.    

Situația Frontului din Estul Ucrainei

27-01

28298_main

28302_main

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*