Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Războiului din Ucraina la zi

În Donețk, oraș controlat de separațistii pro-ruși, numărul pierderilor de vieți omenești crește de la o zi la alta, iar luptele se intensifică în jurul aeroportului.

Trupul unui bărbat în vârstă a fost găsit culcat pe trotuar în districtul Kievsky pe lângă ruinele unui magazin, distrus de o bombă. Martorii oculari au spus că bărbatul a fost ucis marți (20 ianuarie) dimineață de o bucată de șrapnel.

20-01

„Un magazin de lângă statia de autobuz a fost lovit direct de o bombă. Șase persoane au fost rănite și una a murit, o bucată de șrapnel la lovit în tâmplă. Deci, nu avea nici o șansă”, a spus Andrei un locuitor din Donețk.

Separatiștii pro-ruși au reînnoit atacurile asupra forțelor ucrainene din jurul aeroportului începând de luni (19 ianuarie ), după ce armata de la Kiev a lansat o operațiune în masă de revendicare a teritoriului pierdut.

„Toți oamenii din oraș au auzit explozii puternice, ele s-au resimțit în orice parte a orasului, totul se întâmpla în jurul aeroportului. Toate armele pe care forțele armate ucrainene le dețin au fost folosite la aeroport”, a declarat Eduard Basurin, ministrul adjunct al apărării din auto-proclamata Republică Populară Donețk, într-o conferință de presă marți.

Basurin a dat un număr de civili răniți  recent  în bombardamente: ” victime în rândul civililor peste noapte sunt: un mort, șase persoane rănite, printre care două femei. În ultimele 24 de ore cinci persoane au fost ucise, 26 răniți în total.”

Oficialii ucraineni au spus că trei soldați au fost uciși și 66 au fost răniți în ultimele 24 de ore. Rusia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce a numit o escaladare a Kievului și a publicat propriul plan de pace, luni, sub forma unei scrisori din partea președintelui Vladimir Putin către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. Planul lui Putin a fost respins de Poroșenko.

La Kiev, prim-ministrul ucrainean Arseny Yatseniuk a spus că serviciul de informații ucrainean(SBU) confirmă faptul că au loc livrări de armament din Rusia către separatiști în mod continuu.

Basurin acuzat Kievul că a concentrat arme și trupe în jurul orașului Donețk.

„Bombardamentele s-au intensificat de-a lungul întregii lini de front. Inamicul începe să concentreze cantități mari de arme și trupe în jurul orașului”, a spus Basurin.

Oficialii ucraineni au insistat că Moscova nu respectă planul de pace din 12 puncte convenite la Minsk, în luna septembrie. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*