Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Războiul continuă în Debalițevo

debalitevo/Ucraina

Batalionul 40 mecanizate din orașul Debalițevo a cerut sprijin urgent pentru apărarea orașului. Se pare că separatiști vor să cucerească Debalițevo, un important nod feroviar. Insurgenții ruși le-au dat un ultimatum soldaților ucraineni, le cer să predea armele și să părăsească orașul.

În cursul serii de duminică(22:30) separatiștii au deschis focul asupra pozițiilor ucrainene, fapt confirmat și de purtătorul de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Vladislav Seleznev. Separatiștii au încercuit două puncte de control ale armatei ucrainene și au lansat continuu mortiere către pozițiile Kievului. În urma atacurilor 4 soldați ucraineni și-au pierdut viața și alți 21 au fost răniți.

Deputatul și expertul militar ucrainean Dmitry Tymchuk afirmă că separatiștii au lansat un atac asupra orașului Debalițevo cu rachete de tip MLRS Hurricane și cu focuri de artilerie, chiar mai puternic decât înainte de armistițiu. Un lider al autoproclamatei Republici Lugansk afirmă că separatiștii nu îl respectă pe conducătorul regiunii și nu vor să pună în aplicare pactul de la Minsk.

Purtătorul de cuvânt al ATO,Volodymyr Stelmakh, a declarat că au avut loc 88 de atacuri asupra orașului Debalițevo și a satelor din jur în ultimele 24 de ore. 

58_main

Separatiștii afirmă că pactul de la Minsk nu se aplică și pentru orașul Debalițevo.  Ei spun că nu vor opri ofensiva până nu vor cuceri acest oraș. Din cauza bombardamentelor foarte mulți civili sunt nevoiți să locuiască în pivnițe și subsoluri, în condiții greu de imaginat, fără apă potabilă și încălzire. 

O parte din soldații batalionului Azov care apără frontul din zona orașului port Mariupol, și-au putut vizita familiile în urma intrării în vigoare a arminstițiului de la Minsk.

Debalitevo/Ucraina

civili/Ucraina

„Desigur, nu avem iluzii, nu suntem chiar naivi, pentru că după semnarea pactului de la Minsk în luna septembrie, am văzut câți oameni au fost uciși, printre care mulți copii și civili. Deci, noi înțelegem că Putin nu se va opri dacă nu este oprit. Ucraina are nevoie de sprijin internațional și  trebuie să se axeze pe apărarea teritoriilor noastre”, afirmă o ucraineancă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*