Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Război fără sfârșit în estul Ucrainei

Războiul din estul Ucrainei a luat amploare în ultima săptămână și nu sunt speranțe de încetare a focului în zonă.  În cursul nopții trecute 5 civili și alți 29 au fost răniți, anunță autoritățile ucrainene. 

Premierul ucrainean Arseny Yațeniuk anunță elaborarea de urgență a unei legi care va permite creșterea numărului forțelor armate de la 68.000 de mii la 250.000 de mii.

Din această cifră, 204.000  mii ar fi numai soldați, a declarat el în ședința de guvern. Yațeniuk a vorbit despre acest lucru după o intensificare a violențelor în teritoriile estice ale Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă cu separatiștii ruși. Armata Kievului a avut confruntări violente în cursul zilei de marți cu trupele regulate ruse, mai afirmă Yațeniuk.

Cozi kilometrice s-au format la ieșirile din orașul Donețk, oamenii fug din calea războiului. ”În Donețk plouă cu bombe, nu putem să mai stăm în case, putem muri oricând”, afirmă o localnică pentru un ziar local.


La aeroportul din Donețk au loc lupte grele și bombardamentele venite din partea ambelor tabere nu contenesc zi și noapte. Ministru de Externe rus, Serghei Lavrov, cere o încetare imediată a focului în estul Ucrainei și revenirea la linia frontului, conform pactului de pace de la Minsk.  

Rusia a acuzat miercuri SUA că vor „să domine lumea”, în special să le impună europenilor poziția lor privind criza ucraineană, după discursul privind starea națiunii al președintelui american Barack Obama

Din cauza acestui conflict militar dintre est și vest singurii care au de suferit sunt civilii, în rândul acestora înregistrându-se cele mai multe victime. Până în acest moment au fost ucise aproximativ 5000 de persoane în Ucraina de la începerea războiului, anunță OSCE.

27809_main

27811_main

27820_main

27821_main

27828_main

875785

27829_main

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*