Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Protestul românilor din UK în fața sediului Channel 4

protest channel4

Cetățenii români care locuiesc în Marea Britanie s-au declarat indignați de difuzarea documentarului rasist și discriminator ‘Vin Românii’, realizat de postul de televiziune Channel 4.

Pe o vreme ploioasă peste 100 de români îndură frigul de afară și protestează silențios în fața sediului Channel 4. Românii care au ieșit astăzi în stradă vor să demonstreze că românii sunt civilizați, cinstiți și onești, nu cum au fost descriși în documentar ca hoți și țigani. Oamenii cer în primul rând să fie stopată discriminarea, acest lucru devenind un trend în ultima perioadă în regat.

londra

Reacția Ministerului Afacerilor Externe în urma difuzării primei părți a documentarului:

În urma publicării sumarului de prezentare a reportajului, la instrucţiunile conducerii MAE, ambasadorul României la Londra a transmis imediat o scrisoare producătorului emisiunii de la acest canal TV privat, Katie Buchanan, exprimând surprinderea și dezamăgirea cu privire la conţinutul mesajului de promovare care nu reflectă imaginea corectă a comunităţii de români din Marea Britanie.

uk
În scrisoare se subliniează că, în imensa lor majoritate, cetățenii români sunt bine integrați în societatea britanică şi se remarcă la locul de muncă prin profesionalism, fiind apreciați de angajatorii britanici. A fost exprimată solicitarea ca situaţia sa fie corectată și speranța că reportajul va avea un conţinut obiectiv și nu va prezenta o imagine distorsionată a ansamblului comunității românești din Marea Britanie.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on FOTO/VIDEO: Protestul românilor din UK în fața sediului Channel 4

  1. Valentin Dobre // 22 februarie 2015 at 22:19 // Răspunde

    Ar fi bine englezii sa inceteze,ca s-ar putea ca in curand europenii sa se salute in curand cu „I am Channel Four”

  2. Valentin Dobre // 22 februarie 2015 at 22:20 // Răspunde

    Ar fi bine englezii sa inceteze,ca s-ar putea ca in curand europenii sa se salute cu „I am Channel Four”

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*