Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Moldova – Rusia, mai mult decât un meci de fotbal

Reprezentativa Republicii Moldova a întâlnit, vineri, Rusia pe stadionul Zimbru din Chișinău.  Vineri am avut peste Prut mai mult decât un meci de fotbal, am văzut lupta unei națiuni care caută disperată să scape de sub jugul Moscovei.

Fanii ruși veniți la Chișinău au trecut prin centrul orașului unde i-au întâlnit pe cetățenii din Platforma DA care protestează în Piața Marii Adunări Naționale de câteva săptămâni. 

Circa 20 de fani ruși au treacut prin orășelul improvizat din corturi, acolo unde au insultat protestatarii și au scandat lozinci anti-Republica Moldova și anti-UE (Rusia – Campion, Moldovenii – poponari etc – t.r.).

În consecință, trei dintre ei au fost bătuți bine de membrii Gărzii Populare. Garda Populară este formată din foștii militari care au luptat pe Nistru în războiul cu Armata a-14-a rusă. 

get_img

Suporterii basarabeni au fost la înălțime, vineri, și au vrut să arate ocupantului rus că Moldova este și va fi pentru totdeauna pământ românesc.  La începutul partidei a fost afișat un banner cu chipul lui Ștefan cel Mare însoțit de un tricolor imens și mesajul, ”Să staţi strajă la hotare, să păziţi acest pământ.”

Uniți sub tricolorAtunci când un meci de fotbal, nu e doar un meci de fotbal.Atunci când Republica #Moldova învinge, chiar dacă pierde.Atunci când Uniti sub tricolor și Oastea Fiară își dau mâna pentru Basarabia Pământ Românesc.Atunci când Vladimir Putin este amintit cu drag în scandările suporterilor. 🙂

Posted by Constantin Codreanu on 10 Octombrie 2015

Pe parcursul partidei fanii Republicii Moldova au scandat celebra înjurătură la adresa lui Vladimir Putin, ”Putin Khuilo”, și ”Slava Ucraina”, fapt ce a trezit la viață ziarele de propagandă de la Moscova.

Putin хуйло

Posted by Ştefan Grigoriţa on 9 Octombrie 2015

”Un grup de fani radicali ai echipei de fotbal din Moldova, printre ei – suporterii de unificare a Moldovei cu România, au huiduit, vineri, fanii ruși de la Chișinău, care se deplasau înainte de meciul Rusia-Moldova spre stadionul „Zimbru”. În plus, fanilor moldoveni li s-a permis să strige sloganuri politice. Slava Ucraina”. – a relatat ziarul Sputnik, cunoscut ca oficiul de propagandă al Federației Ruse.

a

moldova

12112382_908367092586143_1136395397862524391_n

Selecționata Federației Ruse a câștigat cu scorul 2:1 în meciul cu Moldova, din cadrul preliminariilor Campionatului European de fotbal 2016. Scorul a fost deschis de Serghei Ignașevici, în minutul 58 al meciului. Al doilea gol al rușilor a fost bătut de Artem Dziuba, în minutul 78. Moldova a reușit să marcheze pe final de partidă prin golul lui Eugen Ciubotaru.

La finalul partidei a avut loc o bătaie generală între suporterii basarabeni și fanii ruși. 

Să staţi strajă la hotare, să păziţi acest pământ.

Posted by Uniti sub tricolor on 9 Octombrie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*