Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Masacrul rămas în urma Statului Islamic în Tikrit

Echipele medico-legale irakiene au început să excaveze 12 gropi comune, considerat a fi locul de veci al peste 1.700 de soldați uciși cu sânge rece de către ISIS în vara anului trecut.

Peste 1.700 de tineri șiiți, recruți ai armatei irakiene au fost uciși cu sânge rece de islamiștii ISIS și aruncați în gropi comune la marginea orașului Tikrit, situat în nordul Irakului.  Un soldat irakian explică faptul că militanții Statului Islamic nu țin cont de aspectele religioase și ucid pe oricine, chiar și pe frații lor suniți, cine se împotrivește acestora este ucis cu sânge rece, povestește tânărul.

1

Timp de aproape 10 luni, familiile nu și-au putut căuta fiii și frații care au fost obligați să mărșăluiască prin Tikrit, odată bastion al dictatorului Saddam Hussein. Singurele indicii pe care le-au avut echipele medico-legale irakiene au fost clipurile video postate de islamiști pe rețelele de socializare, unde se arată masacrul comis asupra tinerilor soldați irakieni.

Pe malul râului Tigru au fost descoperite 12 gropi comune cu rămășițele pământești și documente de identitate ale soldaților irakieni  uciși. Cei care au început să dezgroape cadavrele au descris scena ca fiind „sfâșietoare”.

Khalid al-Atbi, un oficial irakian din ministerul Sănătății, membru al echipei medico-legale trimise la Tikrit, a declarat următoarele: „A fost o scenă sfâșietoare. Nu am putut să mă abțin și am izbucnit în lacrimi.
Ce barbar sălbatic ar putea ucide 1.700 de persoane cu sânge rece?”

Dl al-Atbi a adăugat: „Am dezgropat prima groapă comună astăzi. Până acum am găsit cel puțin 20 de corpuri. Indicațiile inițiale arată incontestabil că au fost victimele de la Speicher(baza americană unde activau recruții irakieni).”

„Singurul lucru pozitiv este victoria de la Tikrit”, a spus Ali Hamad, al cărui văr Kamal a dispărut la Speicher.
‘Suntem fericiți. Cel puțin familiile vor ști în curând ceva despre soarta fiilor și verii lor „, a spus el.

3

4

5

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*