Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Greva foamei și proteste în trenul imigranților de la Bicske

bicske

Sute de migranți, mulți dintre ei refugiați din Siria, au intrat în greva foamei și protestează, vineri, după o noapte în trenul blocat din gara Bicske în Ungaria.

Trenul este înconjurat de poliție, astfel nimeni nu poate să plece. Oamenii refuză să meargă într-o tabără din apropierea localității Biscke. Migranții s-au luptat cu poliția joi (3 septembrie), unii s-au aruncat pe șine insistand să li se permită să rămână în tren.

Trenul a plecat din Budapesta, joi dimineață, după un impas de doua zile în gara Keleti unde 2000 de oameni au așteptat să plece spre Austria și Germania. Migranții au fost păcăliți de autoritățile maghiare și au acceptat să se urce în trenuri, neștiind că de fapt vor ajunge în tabere speciale destinate imigranților.

Ungaria spune că trebuie să fie înregistrați, conform normelor Uniunii Europene, dar mulți refuză, temându-se că vor fi trimiși înapoi în Ungaria dacă vor fi prinși mai târziu, în vestul și nordul Europei. Vineri, migranții au reluat protestele în cursul dimineții.

Migranții au pancarte cu sloganuri preFcum: „Nu tabără, fără apă, fără mâncare, doar libertate, Nu Ungaria.” Oamenii speră ca prin aceste proteste să înduplece autoritățile maghiare și să îi lase să meargă în Germania.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că europenii riscă să devină o minoritate în propriul lor continent.

Parlamentul de la Budapesta este de așteptat să aprobe vineri o serie de măsuri pentru a sigila în mod eficient frontiera de sud a Ungariei cu Serbia. Într-un proiect de lege este specificat faptul că imigranții care trec ilegal frontiera vor fi expulzați înapoi în Serbia.

Orban a declarat că noile măsuri dezbătute de Parlament vor fi puse în aplicare de la 15 în septembrie.

Galerie Foto:

Migrants+Refuse+Leave+Train+Stopped+Police+j7Uuwo8lPB3l

Migrants+Refuse+Leave+Train+Stopped+Police+q__utdDNxJSl

Migrants+Refuse+Leave+Train+Stopped+Police+a6tVA19HX1Rl

Migrants+Refuse+Leave+Train+Stopped+Police+Z7AgivnoXAul

Migrants+Refuse+Leave+Train+Stopped+Police+Wgc_c_QS-8tl

Migrants+Refuse+Leave+Train+Stopped+Police+UAjipATopG_l

bicske-hungary-migrant-train-standoff

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on FOTO/VIDEO: Greva foamei și proteste în trenul imigranților de la Bicske

  1. lalendeanu iilie // 4 septembrie 2015 at 12:39 // Răspunde

    No boszgorians!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*