Ultimele Știri

FOTO/VIDEO | EXODUL: Un număr record de imigranți au trecut frontiera în Ungaria

imigranti

De la izbucnirea crizei migrației, niciodată nu au ajuns atât de mulți oameni într-o singură zi la granițele Ungariei. 2,958 de imigranți s-au înregistrat în zona de primire de la Roszke în cursul zilei de miercuri. Aproximativ un sfert din cei care au trecut granița sunt copii. Polițiștii maghiari au înregistrat 698 de copii.

Foarte mulți imigranți care trec ilegal granița se feresc de poliția maghiară de teamă că odată înregistrați nu ar mai putea ajunge în țările vestice. Poliția maghiară nu poate face față valului de imigranți, iar gardul de sârmă ghimpată ridicat la ordinul lui Viktor Orban este ineficient.

-

Imigranții folosesc pături și haine pentru a putea trece pe deasupra sau pe sub gardul de sârmă ghimpată. Cei mai mulți imigranți sunt cetățeni sirieni, pakistanezi și afgani. Exodul imigranților nu se va opri prea curând. Grecia îi ajută pe imigranți să ajungă la granița cu Macedonia. În cursul zilei de ieri peste 2500 de imigranți au fost duși de pe insula Lesbos cu vaporul în portul Pireu.

Autoritățile din Grecia nu mai fac față numărului mare de imigranți și acum a găsit momentul oportun pentru a scăpa de neplăceri, ajutându-i să treacă granița în Macedonia.

Centrul de primire Roszke

Macedonia s-a mobilizat și îi ajută pe migranți să tranziteze țara cât mai rapid cu trenul. În gara Gevgelija imigranții sunt îmbarcați și duși la frontiera cu Serbia. Autoritățile macedonene au mai construit două peroane în gara din Gevgelija și au pus în circulație trenuri speciale pentru imigranți.

Potrivit UNICEF între 1500 și 2000 de oameni cer zilnic autorităților macedonene azil pentru tranzitarea țării. Circa 30 la sută din cei care cer dreptul să traverseze Macedonia sunt femei și copii, afirmă reprezentanții UNICEF.

Gara de Est din Budapesta

În cursul zilei de ieri au avut loc și incidente în cetrul de primire de la Roszke în Ungaria. Imigranții au protestat la adresa poliției maghiare și au încercat să rupă cordoanele. Polițiștii maghiari au folosit gaze la crimogen pentru a calma spiritele și nimeni nu a suferit leziuni.

Gara de est din Budapesta a fost invadată de imigranți. Imigranții au primit de la autoritățile maghiare o fișă de tranzit valabilă pentru 2 zile de la intrarea în țară. Această fișă ține loc și de bilet de tren, astfel imigranții pot părăsi rapid Ungaria în drumul lor spre occident.

migranti

Illegális bevándorlás - Migránsok a magyar-szerb határnál

Röszke, 2015. augusztus 26. Migránsok másznak át a gyorstelepítésû drótakadályon a Röszke melletti vasúti átjáró közelében a magyar-szerb határon 2015. augusztus 26-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Röszke, 2015. augusztus 26.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Röszke, 2015. augusztus 26. Rendõrök a zöldhatáron elfogott menekültek számára kialakított hangárnál Röszkén 2015. augusztus 26-án. Dulakodás alakult ki a táboron belül ezen a napon délelõtt, a rendõrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Röszke, 2015. augusztus 26.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*