Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Cum arată ”camera de război” a președintelui Vladimir Putin

rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut o conferință de presă în centrul nervos al armatei ruse, unde a discutat cu generalii săi problemele ce țin de războiul din Siria.

Totul a părut ca un exercițiu de imagine al armatei ruse. Președintele Vladimir Putin alături de ministrul rus al Apărării au prezentat noul centru de control al armatei cu ajutor televiziunilor apropiate Kremlinului. Cel mai probabil rușii au vrut să își arate puterea militară, după ce s-a confirmat faptul că avionul doborât în Egipt a fost doborât de teroriștii Statului Islamic.

În sala de război apar pe ecrane bazele aeriene ruse și bombardierele strategice cu rază lungă de acțiune care operează în Siria. Vladimir Putin le-a transmis generalilor săi că urmează să sosească în apele teritoriale siriene portavionul francez Charles de Gaulle.

„Luați contact cu francezii și colaborați cu ei ca aliați”, a transmis Vladimir Putin.

Clădirea spectaculoasă este proiectată pentru a fi un nou centru nervos al armatei ruse, care va coordona acțiunile militare în întreaga lume, inclusiv lansări de rachete balistice și implementările nucleare strategice.

Cladirea este aproximativ echivalentul Centrului Național de comandă militară din SUA folosit de Pentagon, poate chiar mai bine dotat decât acesta din urmă.

Russian-President-Vladimir-Putin

Acesta a fost terminat în 2014 și este parte a unui proect masiv de modernizare a armatei, care a costat sute de miliarde de dolari, dar a produs o schimbare majoră în privința acțiunilor armatei ruse.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu a declarat că centrul este un pas spre „formarea unui spațiu informațional unic pentru rezolvarea sarcinilor în interesul apărării țării.”

Vladimir Putin a dispus noi măsuri strategice, după ce Turcia a doborât avionul rusesc Suhoi-24. Președintele rus a ordonat mutarea unor sisteme de apărare cu rachete balistice S-400, care ar urma să lovească orice obiect ce reprezintă un pericol pentru pozițiile armatei ruse și siriene. De asemenea, bombardierele rusești vor fi însoțite de avioane de luptă în orice operațiune pentru a se evita incidente precum cel de la granița cu Turcia.  

Serghei Șoigu - Vladimir Putin

Serghei Șoigu – Vladimir Putin

1914

1030538060

1030538032

1imrs.php

putin-war-room-ap

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*