Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Bombardamente puternice pe linia frontului din estul Ucrainei

În cursul zilei de ieri au avut loc bombardamente puternice pe linia frontului din estul Ucrainei. Separatiștii ruși au atacat pozițiile ucrainene în zona orașului Shyrokyne, unde batalionul Azov ține ultima redută de apărare pentru portul cheie de la Marea Azov, Mariupol.

Portul Mariupol reprezintă un punct strategic de apărare și control în zonă care ar permite armatei ruse să facă jocțiunea cu peninsula ocupată Crimeea. Luptele au încetat la această oră potrivit surselor locale. Au fost raportate 17 atacuri asupra pozițiilor trupelor ucrainene (ATO). 

 Shyrokyne

Alte incidente au avut loc în orașul Gorlovka. Confrontarea dintre separatiști și trupele ucrainene a produs mari distrugeri și pierderi de vieți omenești. Un soldat ucrainean a fost ucis și alți opt au fost răniți în luptele de la Gorlovka. Trei civili au fost uciși în urma bombardamentelor printre care și un copil de 11 ani, a declarat comadantul separatist Eduard Basurin. Acesta nu a spus câți separatiști și-au pierdut viața în timpul luptelor din localitatea Gorlovka.

Gorlovka

Situația devine din ce în ce mai tensionată pe linia frontului și se pare că avem parte de o nouă reizbucnire a conflictului din estul Ucrainei. Separatiștii au început să mobilizeze armamentul greu pe linia frontului semn că se pregătesc pentru o nouă etapă a războiului ruso-ucrainean.

Dmitri Rogozin le spunea săptâmâna aceasta oficialilor europeni că ‘tancurile nu au nevoie de vize’. Acest lucru se întâmplă chiar astăzi în estul Ucrainei.  

 

gorlovka5

24_main (1)

11868-822x512

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*