Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Atentat terorist la un marș patriotic în Harcov

harcov

Trei persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite datorită exploziei unei bombe la un marș patriotic pro-Maidan la Harcov, oraș din estul Ucrainei, aflat sub controlul Kievului și situat la circa 200 km de zona de conflict între forțele guvernamentale ucrainene și rebelii proruși.

„Potrivit datelor preliminare, trei persoane au murit și peste zece au fost rănite”, a indicat Vita Dubovik, purtătoarea de cuvânt a procurorului general. Un corespondent AFP în teren a văzut două trupuri așezate direct pe pământ, la aproximativ douăzeci de metri unul de altul, acoperite cu drapelul național ucrainean.

 

„Explozia s-a produs chiar în momentul în care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piața Independenței. Bomba a fost plasată la numai 100 de metri de Palatul Sporturilor”, a afirmat un martor, potrivit căruia la marș participau în jur de 500 de persoane.

atac terorist harcov

Serviciul de Securitate al Ucrainei a raportat că patru persoane au fost reținute ca suspecți în urma atacului terorist de la Harcov. Oficialii au declarat, de asemenea, că alte acte teroriste au fost planificate în diferite locuri publice din oraș. Autoritățile locale au ridicat gradul de securitate la cel mai înal nivel, în urma tragicului eveniment.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*