Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Arabia Saudită aruncă în aer Yemenul

yemen

Arabia Saudită a lansat un atac militar de amploare împotriva insurgenților șiiți din Yemen, după ocuparea capitalei Sanaa în cursul anului 2014 și declanșarea războiului civil.

Atacul saudiților are loc în urma unui război interconfesional dintre milițiile șiite huhti și majoritarii suniți din Yemen. Arabia Saudită va folosi 1o0 de avioane de luptă și peste 150.000 de soldați, anunță presa locală. Campania saudită în Yemen are sprijinul unor țări precum Bahrain, Iordania, Kuwait, Maroc, Qatar, Sudan și Emiratele Arabe Unite.

Pakistanul și Egiptul au promis că vor contribui cu nave de luptă. Saudiții vor cere  sprijin aerian din partea Statelor Unite, confirmă un reprezentant al armatei.

 

Președintele Yemenului Abd-Rabbou Mansour Hadi a cerut sprijinul Arabiei Saudite după ce a reușit să evadeze din arestul de la domiciliu, impus de milițiile șiite. Acesta s-a refugiat în orașul Aden unde are o susținere majoră din partea populației sunite, oraș proclamat capitală a Yemenului, în urma declanșării războiului civil.

În urma bombardamentelor efectuate de armata saudită 18 persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite.

2

1

3

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*