Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Abuzuri, rețineri și amenzi de mii de lei pentru manifestanții de la Marșul pentru păduri

abuzuri

Manifestația pentru salvarea pădurilor României din Piața Universității s-a derulat cu o serie de abuzuri din partea forțelor de ordine.

Primii manifestanți sosiți la fântâna din Piața Universității au fost legitimiți și intimidați de jandarmi, fiind sfătuiți să părăsească zona pentru că participă la o adunare ilegală. Odată cu venirea unui val mare de manifestanți jandarmii au făcut pasul înapoi și au format cordoane înconjurând Piața Universității.

Deși manifestanții au avut o atitudine pașnică jandarmii au continuat cu abuzurile și intimidările. Participanții au dorit să meargă în marș până la Piața Victoriei pentru ai cere demisia premierului penal Victor Ponta, dar s-au lovit de atitudinea ostilă a forțelor de ordine.

Activiștii de mediu au scandat împotriva tuturor partidelor politice și a mafiei transpartinice care a defrișat zeci de mii de hectare de pădure în ultimii 25 de ani.

„Toate partidele ne-au tăiat pădurile” , „Nu corporația face legislația”, „Afară, afară cu Schweighofer din țară”, „Securiștii, securiștii”, „Afară, afară cu mafia din țară”, „Uniți salvăm pădurile”, „Jandarmeria apără hoția”, „România stat polițienesc”, au scandat manifestanții din Piața Universității.

 

Jandarmeria a folosit în premieră asupra celor 500 de manifestanți un dispozitiv, numit LRAD-Long Range Acoustic Device, care provoacă o durere infernală în urechi, un sentiment inexplixabil de panică, precum și diverse tulburări psihice. Jandarmeria Română dă dovadă încă o dată de incompetență și face un abuz asupra cetățenilor. Atragem atenția asupra faptului că multe persoane au fost însoțite de copii minori, chiar de câțiva anișori. 

Complicatul sistem acustic nu a avut un efect foarte puternic asupra manifestanților, dar te lasă cu o migrenă serioasă la câteva ore după ce ești bombardat cu ultrasunete. Specialiștii în domeniu spun  că în cazul în care se modifică parametrii de funcționare ai dispozitivului LRAD, acesta poate provoca paralizie musculară și chiar inconștiență.

Jandarmii și-au scos duminică seara la plimbare noua „jucărie” – o mașină cu număr de MAI pe care era instalat un difuzor puternic. După mai multe minute de probe, în care au dat play unor sunete de sirenă enervante și tot soiul de mesaje înregistrate în limba engleză, cei din mașină i-au dat de cap instalației. Timp de câteva zeci de minute, din difuzor a răsunat obsesiv, la volum mare, următorul mesaj: „Stimați cetățeni, vă rugăm să vă păstrati calmul și să respectați recomandările forțelor de ordine. Activitatea dumneavoastră contravine legii. Vă mulțumim!” Mesajul a avut fix efectul contrar, agitând și mai mult spiritele.”Jucăria” nu pare doar un simplu megafon, ci mai degrabă o „armă sonică” de tip LRAD, folosită de polițiștii din SUA și alte țări pentru a dispersa protestatarii. Dispozitivul Acustic cu Rază Lungă (LRAD), de fabricație americană, este folosit pentru a transmite avertismente verbale pe distanță mare sau pentru a emite o undă de tonuri de până la 150 de decibeli ce induce senzații de durere. (Un exemplu de funcționare a unui astfel de dispozitiv poate fi văzut aici AICI: http://www.theguardian.com/world/blog/2009/sep/25/sonic-cannon-g20-pittsburgh)#jandarmi #armasonica #unitisalvam #lrad #piatauniversitatii

Posted by Andi Laslau on 7 Iunie 2015

Ordinul de dispersare a manifestanților a fost dat de însuși generalul Gabriel Oprea, potrivit mărturiei unui jandarm sub anonimat. Mai multe persoane au fost reținute și duse la secție printre care și un jurnalist, colega noastră Cristina Melnic, care filma abuzurile Jandarmeriei Române.

Citiți aici mărturiile ei.

Persoanele reținute au primit amenzi cuprinse între 1000 și 2500 de lei.  O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite și a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca. Medicii au declarat că ar putea avea o fractură costală și i se vor face mai multe analize la spital.

Protest pentru păduri/ 7 iunie 2015

Protest pentru păduri/ 7 iunie 2015

Protest pentru păduri/ 7 iunie 2015

După seria de violențe, o tânără a cântat la vioară în solidaritate cu oamenii care cer stoparea defrișărilor abuzive. Probabil de astfel de oameni se tem politicienii corupți, de cetățeni cu un nivel intelectual peste medie, de oameni care iau atitudine împotriva a tot ce merge prost în țara asta.

Evenimentele din Piața Universității ne arată faptul că România este o țară unde securiștii încă dictează chiar dacă au trecut 25 de ani de la revoluție. Mafia transpartinică a creat un aparat represiv pentru intimidarea cetățenilor care au curajul să își ceară drepturile în stradă.

Ministerul de Interne a plătit zeci de mii de euro pentru un dispozitiv LRAD utilizat la dispersarea protestatarilor, în loc să acționeze împotriva mafiei lemnului care își face de cap prin pădurile României.

Gabriel Oprea încearcă prin orice mijloace să îl salveze pe Victor Ponta, dar oamenii s-au trezit, nu mai pot fi păcăliți. UNPR-ul lui Oprea împreună cu PC-ul lui Voiculescu și PSD-ul lui Ponta formează un trio care se va sinucide politic. Justiția și DNA-ului trebuie să își facă datoria, iar corupții și mafioții din Guvern și Parlament trebuie să meargă la pușcărie. Nu mai vrem ca acești mafioți să ne distrugă viitorul.

GALERIE FOTO:  

DSC_0091

Protest pentru păduri/ 7 iunie 2015

Protest pentru păduri/ 7 iunie 2015

IMG_2910

DSC_0093

DSC_0249

DSC_0102

DSC_0283

DSC_0221

DSC_0084

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on FOTO/VIDEO: Abuzuri, rețineri și amenzi de mii de lei pentru manifestanții de la Marșul pentru păduri

  1. Cei de la putere nu sunt datorită vointei poporului ci de cei care conduc lumea! Securitatea nu va apăra poporul ci interesele celor de sus, dar noi plătim securitatea! Asa zisă revolutie a adus numai necazuri si distrugerea a tot ce era bun in România!

  2. Daca faceti legatura cu ce facea Secu inainte de 89, parca era mai rau, dar de acord cu comentariu tau Popa.
    http://www.romaniacurata.ro/exclusiv-frumoasele-prietenii-ale-lui-tender-co-cu-sefii-sri-si-sie-cum-se-confirma-declaratiile-bomba-ale-alinei-bica-despre-protejarea-multimilionarului-tender-de-catre-se/

    Ca bucurestean, mi-e rusine de cei care stau impasibili la tot jegul din fata lor, asteptand ca altii sa faca curat in locul lor. Rusine romanului mort din nastere!

  3. http://zamolxian-a.blogspot.ro/2015/06/demoicratie-capitalista.html

    Nimeni nu remarcă faptul că poliţia politică este instrumentul capitaliştilor iar legea este expresia voinţei celui ce deţine puterea. Protestele sunt inutile. Problema este de forţă de putere nu de adevăr şi dreptate.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*