Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: 3000 de imigranți intră zilnic în Macedonia! Budapesta sub asediu

Mii de imigranți protestează la această oră în fața Gării de Est din Budapesta pentru a fi lăsați să urce în trenurile internaționale care duc către Austria și Germania. 

Situația este destul de tensionată în fața gării Keleti din Budapesta, imigranții fiind la un pas de a intra în conflict cu forțele de ordine. Liderii imigranților îi opresc pe oameni și încearcă să blocheze violențele între migranți și poliția maghiară care blochează intrarea în gara Keleti de mai bine de 24 de ore. 

Imigranții au dormit în fața gării Keleti și în parcurile din apropiere. Aceștia au reînceput astăzi protestele și scandează: ”libertate, vrem în Germania, Germania DA – Ungaria NU”. 

Imigranții cer să fie lăsați să plece în vestul Europei. Aceștia afirmă că au plătit ultimii bani pe care îi aveau pentru un bilet de tren spre Germania. Autoritățile de la Budapesta sunt impasibile și nu vor să lase pe nimeni să intre în gara Keleti. Chiar dacă imigranții au toate actele necesare pentru îmbarcarea în tren poliția ungară nu îi lasă să intre pe peron. 

Situația devine disperată de la oră la oră și nu se știe ce decizie vor lua oficialii maghiari. Sute de migranți au așteptat lăsarea nopții pentru a trece în Ungaria din Serbia pe jos miercuri dimineața (2 septembrie). Aceștia încearcă să treacă frontiera fără să fie observați de patrulele poliției maghiare.

Pe măsură ce criza migranților continuă, cu un număr din ce în ce mai mare de migranți care călătoresc pe ruta balcanică Macedonia, Serbia, Ungaria, apoi spre Europa de Vest situația va deveni destul de complicată. Estimările oficiale indică că aproximativ două până la trei mii de oameni reușesc să meargă în Ungaria din Serbia în fiecare zi.

Mulți imigranți se tem că vor fi prinși și escortați la un centru  special destinat refugiaților. În conformitate cu normele UE înregistrarea de azil în Ungaria împiedică persoanele să se stabilească mai târziu în alte țări, mai bogate din Europa de Vest.

La frontiera greco-macedoneană mii de imigranți așteaptă să se îmbrace într-un tren cu destinația Serbia. În localitatea macedoneană Gevgelija imigranții sunt înregistrați apoi sunt urcați direct în trenuri care duc la frontiera cu Serbia.

ONU avertizează că în următoarele trei luni pe la punctul de trecere a frontierei de la Gevgelija vor intra zilnic circa 3000 de imigranți. 

Migrants, hoping to cross into Hungary, walk along a railway track outside the village of Horgos in Serbia, towards the border it shares with Hungary

A migrant, hoping to cross into Hungary, plays with a child along a railway track outside the village of Horgos in Serbia, towards the border it shares with Hungary

Illegális bevándorlás – Migránsok Budapesten

Illegális bevándorlás - Demonstráció a Keleti pályaudvarn?

Illegális bevándorlás - Demonstráció a Keleti pályaudvarn?

IMG_20150902_113514-760x570

IMG_20150902_122405

Travelers sit in a train with migrants on board, en route from Budapest to Vienna, Austria, August 31, 2015. REUTERS/Laszlo Balogh

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*