Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Istoricul întâlnirilor dintre Simona Halep şi Serena Williams

Serena Williams şi Simona Halep la Wimbledon în 2011

Simona Halep va juca sâmbătă dimineaţă, de la ora 05.00, în a doua semifinală de la Indian Wells, împotriva liderului mondial Serena Williams.

Simona Halep o întâlneşte pentru a şasea oară în carieră pe Serena Williams, iar această confruntare din semifinalele competiţiei americane poate reprezenta un început al unei rivalităţi istorice din circuitul feminin.

Scorul întâlnirilor directe este de 4-1 pentru Serena Williams, însă două dintre victoriile americancei s-au produs în perioada 2011-2013, când Simona abia se forma ca o jucătoare completă şi agresivă.

  1. Prima confruntare dintre cele două tenismene a avut loc în 2011, în turul secund al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Pe atunci, Simona Halep avea doar 19 ani şi se afla pe locul 57 în lume, iar Serena Williams revenea după o accidentare care a ţinut-o departe de circuit timp de 49 de săptămâni şi era dornică de victorii.

„Mi-am zis că serveşte bine pentru înălţimea ei. De regulă, jucătoarele de talia ei nu servesc atât de bine. Pune atâta forţă în serviciu, este cu adevărat fantastic. Este complicat să joci cu asemenea putere, pe iarbă, a explicat Serena la finalul meciului.

Serena Williams şi Simona Halep în 2011 la Wimbledon

 

2. În al doilea meci, disputat în 2013, între Simona Halep şi Serena Williams, românca a cedat în două seturi în semifinalele turneului de la Romna, scor 6-3, 6-0. Simona era clasată la acea vreme pe locul 64 WTA, iar accesul în peultimul act al competiţiei italiene de pe zgură era o performanţă, fiindcă ea venea din calificări.

Serena Williams şi Simona Halep în 2013 la turneul de la Roma

 

3. În sezonul din 2013, Serena Williams şi Simona Halep s-au mai întâlnit o dată, în sferturile de finală de la Cincinnati, pe care românca l-a pierdut cu scorul de 0-6, 4-6.

„A avut o victorie foarte bună în optimi. Joacă atât de bine! Este cu adevărat rapidă, nu face nimic prost. Aceştia sunt adversarii care uneori pot fi cel mai dificil de gestionat. Este o jucătoare cu adevărat bună. Returnează atâtea mingi! Cred că îmi va pune probleme pe această suprafaţă”.

4. În toamna trecută, Simona Halep se calificase a treia la Turneul Campioanelor de la Singapore, iar în grupe fusese repartizată cu liderul mondial.

Meciul Simonei Halep cu Serena Williams din a doua etapă a Grupei Roşii a făcut-o pe constănţeancă învingătoare pentru prima dată în faţa americancei, care era vădit suprinsă de jocul româncei, scor 6-0, 6-2, în doar 65 de minute. Prin această victorie Simona a reuşit să egaleze cea mai drastică înfrângere suferită de americancă în întreaga ei carieră.

„Să fiu sinceră, cred că Simona a jucat foarte bine. N-am văzut-o niciodată jucând aşa. Simona a servit mult mai bine azi decât ştiam. Am văzut-o de multe ori jucând, dar nu ca azi. Serviciul meu a fost la nivel de juniori azi. Cam ruşinos. Ruşinos e un cuvânt care descrie cel mai bine. Forehandul a lipsit, cred că şi-a luat vacanţă mai devreme. Cred că Simona a făcut cel mai bun meci al carierei ei şi, ca să fiu sinceră, abia aştept să ne revedem, ma uit cu nerăbdare către următorul nostru meci, pentru că m-a făcut să-mi doresc să mă duc acasă şi să mă pregătesc din greu, şi în mod special să mă pregătesc pentru ea”, a fost reacţia liderului mondial după înfrângerea din grupe.

Serena Williams şi Simona Halep

5. Peste câteva zile după a doua înfrângere din grupe, Serena Williams reuşeşte să ajungă în finala Turneului Campioanelor, unde urma să se califice şi Simona Halep. În meciul care desemna câştigătoarea trofeului de la Singapore, Serena Williams a devenit mai agresivă ca niciodată, iar loviturile ei exacte nu au putut fi controlate de româncă, astfel că în puţin peste o oră, cea mai bună jucătoare din lume şi-a confirmat poziţia de lider în circuitul feminin, scor 6-3, 6-0.

„Am dat tot ce am putut în meci, acesta a fost nivelul meu în ziua finalei. Nu am fost în cea mai bună zi, dar sunt în continuare mulţumită, pentru că e un moment bun al carierei mele. A fost mult mai puternică decât mine, a avut mai multă forţă în lovituri. Ştiam că va fi mai motivată decât în întâlnirea din grupe. Nu sunt supărată că am pierdut, abia aştept anul următor. Ea e cea mai bună, e o jucătoare extraordinară şi merită acest trofeu”, a spus Simona Halep la festivitatea de premiere.

Serena Williams şi Simona Halep+ în finala Turneului Campioanelor

Serena Williams şi Simona Halep+ în finala Turneului Campioanelor

Acel meci a fost ultimul dintre cele două, după care Serena Williams nu a mai pierdut niciodată. Partida de mâine poate fi o confirmare a superiorităţii nete a liderului mondial sau începutul unei rivalităţi de toţi aşteptată în circuitul feiminin, după ce nici Maria Şarapova nu a reuşit să-i mai pună probleme dominatoarei americance.

„Dacă am curaj şi mă gîndesc că pot să câştig, atunci cu siguranţă va fi aşa. Dacă sunt emoţionată şi nervoasă, e mai greu să joc împotriva ei. Trebuie să cred şi să dau tot ce e mai bun şi să încerc orice ca să câştig”, a spus optimistă Simona Halep înaintea meciului din semifinalele turneului de la Indian Wells.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*