Ultimele Știri

FOTO: Victorie cu noroc pentru România în faţa Insulelor Feroe

România Insulele Feroe 1-0

România a învins la limită naţionala Insulelor Feroe, cu 1-0, la Ploieşti, datorită golului norocos al lui Claudiu Keşeru din prima repriză şi a rămas lider în Grupa F a preliminariilor pentru EURO 2016.

România a învins neaşteptat de greu naţionala Insulelor Feroe. Într-o atmosferă dezgheţată la Ploieşti, tricolorii au intrat mai greu în ritmul meciului, care părea câştigat înainte de a intra pe teren. Surprinzător, dar şansele au existat atât de partea lor, cât şi de partea noastră, până în minutul 20, când oportunistul Keşeru a marcat din lovitura liberă a lui Maxim, care a lovit zidul.

Imediat după modificarea tabelei de pe „Ilie Oană”, curajul jucătorilor noştri s-a resimţit în şuturile pe poartă ale lui Lucian Sânmărtean sau Paul Papp. Nu pentru mult timp, fiindcă imprecizia tricolorilor le oferea şanse feroezilor să treacă de mijlocul terenului, iar finalul primei reprize venea aşteptat de viitorele schimbări efectuate de la selecţionerul Anghel Iordănescu.

Totuşi ieşim de la vestiare fără suflu, iar nemulţumirea publicul ploieştean se respira printre fumul câtorva torţe. Îşi dă seama şi antrenorul că ceva nu merge în jocul de pe teren, astfel că face prima modificare în minutul 65. Intră Tănase, iese inexistentul Rusescu.

Ritmul se modifică. Maxim mai execută o lovitură liberă, însă Adi Popa nu reuşeşte să înscrie nici de la doi metri. Adversarii s-au lansat într-un contraatac contracarat rapid de zidul Chiricheş. Am continuat să presăm poarta inspiratului Edmundsson, însă fără să fim exacţi la finalizare.

Keşeru a mai lovit bara spre final, după o diagonală a lui Sânmărtean, iar Maxim şi Torje, intrat spre final în locul lui Adi Popa, au mai încercat condiţia fizică a feroezilor. Dar atât şi, mulţumită lui Pantilimon şi paradei sale din minutul 90, evităm tragedia.

„Într-adevăr, a fost un succes greu. S-a făcut o risipă de efort extraordinară. Merităm victoria, sunt 3 puncte foarte importante, chiar dacă am avut o evoluţie neconvingătoare, generată şi de starea terenului, care a fost foarte prost”, a declarat Anghel Iordănescu după meci.

Naţionala va disputa următorul meci din preliminariile pentru Campionatul European din Franţa pe 13 iunie, împotriva Irlandei de Nord, echipă care se află la un singur punct în spatele României.

Totuşi, România este ca şi calificată la barajul pentru turneul final din 2016, iar o victorie cu Finlanda, în penultima etapă asigură matematic prezenţa în primele trei clasate din Grupa F.

Clasament:

1. România 13p
2. Irlanda de Nord 12p
3. Ungaria 8p
4. Finlanda 4p
5. Insulele Feroe 3p
6. Grecia 2p

GALERIE FOTO:

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

România Insulele Feroe 1-0

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*