Știți filmele cu spioni în care eroul este forțat (sau forțează un inamic) să se uite într-un device pentru a-l debloca? Ei bine, acest lucru va deveni realitate! Cei de la Samsung pregătesc primul telefon cu Android cu scaner pentru iris!

scanare ochi

Galaxy Note 7 ar urma să fie primul telefon care vine cu o asemenea funcție! Iar restul specificațiilor se anunță și ele extrem de interesante. Ecran de 5.7 inch QHD Super AMOLED, memorie internă de 64GB și slot pentru microSD, sistemul dual-camera pe spate, fiecare cu 12MP, cameră frontală de 5MP, rezistent la apă.

Scanerul de iris va avea un software pentru recunoaștere și va putea fi folosit în dauna celui pentru amprentă. Dacă este însă întuneric și scanerul nu poate analiza iris-ul, va putea fi folosit cel pentru amprentă sau chiar un PIN.

Pe lângă funcția de securitate, există un „salt” în ceea ce privește denumirea – ultimul Galaxy Note a fost 5. Însă cei de la Samsung doresc să alinieze seria Galaxy Note cu Galaxy S, astfel că vor sări peste Note 6.