FOTO: Un mort și opt răniți la Paris, în urma unui incendiu la un bloc. O femeie a sărit pe fereastră

  • Adelina Mitrache
  • 1 iunie 2016
  • Externe
pompieri

Un incendiu într-un imobil din arondismentul al XX-lea din Paris s-a soldat, în noaptea de marți spre miercuri, cu un mort, doi răniți grav și șase răniți ușor, potrivit pompierilor, relatează AFP.

Incendiul, a cărui cauză era încă necunoscută, a izbucnit într-un imobil de șapte etaje situat pe bulevardul Davout, la numărul 158. Flăcările s-au extins la una dintre cele trei scări ale imobilului și la mai multe apartamente situate între etajele al treilea și al șaptelea.

O femeie, care a sărit pe fereastră, a murit. Alte două femei au fost grav rănite și prezentau intoxicații cu fum și arsuri. Prognosticul lor vital era angajat, a precizat căpitanul Yvon Bot, de la pompierii din Paris, care au fost apelați la ora locală 0.30 (1.30, ora României).

Patru femei și doi bărbați au fost afectați mai ușor de intoxicații cu fum. Victimele prezentau, de asemenea, arsuri. Incendiul a fost controlat rapid, în urma intervenției a 80 de pompieri și 20 de vehicule. Echipe de intervenție au salvat zece persoane care se aflau la ferestrele locuințelor și se pregăteau să se arunce de la etaj, potrivit căpitanului Bot.

Cei 60 de locuitori din imobil au fost evacuați și conduși într-un centru de primire.

Unul dintre locuitori, Thomas Chaney, a declarat pentru AFP că mulți locatari erau îngrijorați de salubritatea imobilului și au semnalat mai multe probleme proprietarului imobilului, Regia Imobiliară a Primăriei Parisului (RIVP), inclusiv prezența unor șoareci, gândaci, subsoluri „într-o stare lamentabilă”, probleme electrice.

Imobilul „nu este depășit, dar are nevoie de reabilitare”, a apreciat el. Chaney a deplâns totodată faptul că Regia „nu a efectuat lucrări care se impun într-un imobil destul de vechi”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *